Orice femeie trebuie să-și cunoască propriul corp, pentru a avea grijă de acesta. Astăzi, te vom informa corect despre cum să ai grijă de zona intimă. Ține cont doar de părerea specialiștilor.

Am întrebat-o pe ginecologul Silvia Agop despre cele mai importante aspecte ale menținerii unei zone intime sănătoase.

  1. Ce trebuie să știm despre buna funcționare a zonei intime?

În primul rând, trebuie să înțelegem importanța florei vaginale. Sănătatea zonei intime este în strânsă legătură cu sănătatea în general, cât și cu funcția sexuală, respectiv încrederea în sine!
Este o zonă extrem de sensibilă și diverși factori (hormonali, infecții, produse de igiena si îngrijire) pot perturba echilibrul delicat al acesteia. Așadar o floră sănătoasă, un vagin sănătos. În ultima perioada se duc discuții aprinse cu privire la flora normală însă este cert ca flora este diversă și dinamică. Aici habitează peste o sută de bacterii cu anumite relații de simbioză.
Cel mai mult avem Lactobacilli. Ei conferă vaginului un PH acid și respectiv are capacitatea de autopurificare și are funcția de barieră! Este un organ care reglează micoflora sa și curăță interiorul de sine stătător!

  1. Când ar trebuie să ne facem griji?

În comunitatea femeilor se discută pe larg referitor la norma și patologia secrețiilor vaginale. Reamintesc norma este diferită pe parcursul ciclului menstrual. În mare parte 1 ml pe zi transparent sau alb lăptos, lichid sau ușor cremos, care nu irită, nu deranjează, fără miros. La ovulație sunt abundente mucoase lichide și se elimină în cantitate mare (uneori ai impresia ca ai urinat involuntar). La menopauza practic lipsesc și ne confruntăm cu uscăciune și sensibilitate din cauza scăderii cantității de estrogen.
În situații similare unele femei se pot îngrijora, dar nu au motiv.

Iată când apar secreții urât mirositoare, spumoase, verzi, gri care provoacă prurit, iritare, durere etc., e obligatoriu să ne adresăm medicului.

Este foarte important să apelăm la consultul medical al unui specialist atunci când apar anumite secreții sau semne.

  1. Care sunt cele mai frecvente greșeli?

Spălatul minuțios în vagin zilnic, după sex sau la menstruație! De ce? Din intenția ta de a face mult bine, faci exact invers, dereglezi flora. Evită spălările interne. Spuneam mai sus că vaginul se autocurăță (are propriul său mecanism de autocurățare). Dacă distrugi flora vaginală, distrugi bariera de protecție.

Alt moment important! Cum corect EFECTUEZI igiena? Indiscutabil, zilnic, după fiecare act de urinare și defecare de dus în jos și nu invers a organelor genitale externe.

  1. Cum evităm bolile cu transmitere sexuală și infecțiile?

Folosim metode de protecție, precum prezervativul. Prezervativul ne protejează de bolile cu transmitere sexuală. De asemenea, folosește lenjerie din bumbac și schimbă des lenjeria de pat.

  1. Ce absorbante recomandați?

Un alt aspect important este folosirea absorbantelor potrivite, cu frecvența recomandată. Atunci când aveți menstruație, trebuie să schimbați absorbantul des pentru  a evita infecțiile. În caz că aveți secreții abundente, adresați-vă medicului.

Recomand absorbantele Always deoarece acestea sunt sigure, confortabile și nu vă vor disconfort zonei intime.Atât timp cât schimbați absorbantul regulat în timpul menstruației, nu aveți de ce să vă faceți griji.

Noile absorbante Always Platinum testate dermatologic oferă protecție împotriva petelor, dar și a mirosurilor neplăcute, putând sa te bucuri de mai multă protecție și mai mult confort datorită noilor aripioare ComfortLock și stratului superior cu 1000 de micro-pernuțe absorbante.

Și nu uita, pentru a te bucura mereu de senzația de prospețime, schimbă absorbantul pe parcursul zilei de câte ori simți nevoia. Un absorbant schimbat e un nou start!