Bradul de Crăciun e piesa de rezistență a decorului de sărbători.  Ne dorim ca pomul să fie frumos și să ne reflecte personalitatea.

Site-ul Livingetc a elaborat o listă din 7 greșeli pe care le facem atunci când împodobim bradul. Există câteva reguli pe care ar trebui să le respectăm pentru a avea un brad spectaculos, pe care să-l admire familia și prietenii.

Am adunat cele mai bune sfaturi de la designeri de interior pentru a te ajuta să eviți cele mai frecvente șapte greșeli de decorare a bradului de Crăciun.

  1. Dimensiunea greșită a bradului

Pentru unii dintre noi, alegerea bradului perfect de Crăciun a devenit un ritual la fel de important ca și împodobirea acestuia. Oricât de tentant ar fi să alegi cel mai mare și mai pufos copac pe care îl puteți găsi, țineți cont de dimensiunea camerei. Dacă ai un living mare, atunci alege un brad potrivit, care să se integreze perfect. Dacă ai puțin spațiu, atunci un brad micuț e alegerea perfectă.

  1. Prea multe globuri

Dacă ai o colecție deosebit de mare de globuri, folosirea fiecăruia va supraaglomera bradul și acesta  va avea un aspect dezordonat. Ai putea folosi globurile pentru a decora alte camere sau a crea compoziții interesante, precum coronițele.

  1. Dimensiunea decorațiunilor

Globulețe de diferite forme și mărimi vor face ca bradul tău să fie mai interesant. Totuși, ține cont de dimensiunile bradului, globurile foarte mari pot arăta disproporționate pe un brad mic.

Atunci când alegeți decorațiuni de dimensiuni diferite, este o idee bună să țineți cont și de textură. Poți folosi globulețe din diferite materiale, precum catifea, hârtie colorată, blană artificială.

  1. Lipsa unei teme

Un amestec de decorațiuni dă dovadă de lipsa unui gust estetic. Nu combina decorațiunile vechi cu cele moderne. O greșeală e să pui toate decorațiunile pe brad, fără a ține cont de aspectul acestora. Încearcă să alegi culorile care se potrivesc și să alegi formele unice care-ți plac. Bradul te reprezintă, oferă-i personalitate și originalitate. Alege culorile și decorațiunile care se armonizează perfect, pentru ca bradul tău să strălucească.

  1. Nu repartizezi uniform decorațiunile

Împodobește uniform bradul, nu doar crengile din față. Împarte bradul în trei secțiuni, începând de la vârf, distribuiți uniform globulețele. Pe cele mari, pune-le în spate, iar cele mici pe vârful ramurilor, astfel bradul tău nu va părea gol.

  1. Uiți de vârful bradului

E un element important în decorarea bradului. Poți alege tradiționala stea sau orice alt  obiect care se potrivește cu tema aleasă. Poți confecționa cu ușurință un vârf de brad din hârtie sau cartonașe care pot fi apoi reciclate. Astfel, în fiecare an, vei avea un vârf de brad nou.

  1. Nu acorzi prioritate reciclării și durabilității

E în vogă să ai decorațiuni pe care le poți recicla, astfel având grijă de planetă. Jucăriile din lemn, ghirlande din hârtie, globulețe din material sunt originale și unice. Dacă vrei ca bradul tău să aibă un aspect diferit, alege decorațiunile ecologice.

 

Distribuie articolul: