Iarna, multe persoane se confruntă cu probleme grave ale tenului. Din cauza gerului pielea se usucă, ustură sau chiar se descuamează. Multe dintre noi încă facem greșeala de a nu ne schimba rutina de îngrijire în sezonul rece și asta se vede pe fața noastră. 

Hai să vedem care sunt cele mai grave greșeli pe care le faci în îngrijirea tenului în sezonul rece

O curățare prea dură

Desigur nu trebuie să renunți de tot la produsele de curățare, dar trebuie să optezi pentru cele cu o textură mai fină. Iarna tenul nostru și așa este sensibil deci nu are nevoie să fie iritat, astfel optează pentru geluri de curățare care nu irită pielea. Scrubul pentru față trebuie scos din rutină ta în sezonul rece, cel mai bine e să alegi un toner pentru a scăpa de celulele moarte.

Deficit de vitamina C

Atunci când răcești și vrei să îți întărești sistemul umunitar recurgi la vitamina C, ei bine află că acesta este la fel de bună și pentru îngrijirea tenului. Prin acțiunea sa, vitamina C este un aliat de nădejde al epidermei, protejând-o împotriva radicalilor liberi și radiațiilor UV. În plus, oferă luminozitate pielii și îi redă aspectul tineresc.

Nu folosești SPF 

Este un mit că nu trebuie să folosești crema cu SPF în anotimpul rece. Dacă te gândești că pielea ta nu va avea de suferit, dacă nu vei aplica produsul SPF când afară e timp ploios sau cer noros, te înșeli. Poți folosi mai puțină cremă, dar nu trebuie să renunți la ea.

Folosești aceleași produse tot anul 

Daca vara te descurci cu creme fluide și emulsie, atunci iarna aceste produse trebuie schimbate pe ceva mult mai hrănitor și hidratant. Optează pentru creme mai consistente și seruri pentru hidratare intensă.

Nu ai o rutină de seară

Rutina de seară e mereu importantă, dar iarna e și mai importantă. După o zi în care tenul tău a fost expusă la temperaturi foarte scăzute este indicat să îți aplici cel puțin o mască hrănitoare și hidratantă.

Folosești produse de make-up care usucă pielea 

Iarna este important să folosești produse de make-up care nu îți usucă foarte tare pielea. Dacă observi că machiajul nu se mai aranjează bine, e un semn clar că trebuie să înlocuiești produsele compacte cu cele lichide.

Sursa: glamour.ru

 

 

 

 

 

Distribuie articolul: