Carantina și situația de pandemie ne verifică limitele. În unele momente simți că nu mai poți, iar certurile sunt la ordinea zilei. Află mai jos care sunt cele mai des întâlnite motive care provoacă izbucnirea unei neînțelegeri, și care de cele mai dese ori se transformă în ceartă. 

Certuri din cauza lipsei de respect: „De ce nu speli tu vasele?”

Lipsa de respect din partea partenerului te poate scoate din sărite în aceasta perioadă. De exemplu, spunem acesta a fost stresat la serviciu și nu mai face curățenie în baie sau în living.

Sugestie despre cum sa abordezi problema: „ vrea vorbim despre păstrarea ordinii și curățeniei în casă. Crezi este momentul potrivit? Sunt un pic stresată, am observat în bucătărie și în baie e cam deranj. vrea stabilim împreună un mod comun de a păstra apartamentul curat în perioada asta grea.”

Certuri despre lipsa legăturii: „De ce nu-ți este dor de mine?”

Ideea toți avem foarte mult timp liber acum e un mit larg răspândit, așa s-ar putea suferi dacă timp de câteva zile nu primești niciun semn de la prieteni sau de la familie. „Ce au așa de important de făcut de nu caută vorbim?” – îți suna cunoscut? Reține n-ai nicio idee despre ce se întâmplă, așa mai bine caută-i tu pe cei cu care vrei vorbești.

Sugestie despre cum să abordezi problema:Mi-e dor te văd și simt ruptă de tine. Putem stabilim o zi pe saptmană când vorbim cam o jumătate de oră pe FaceTime? E ok pentru tine?”.

Certuri despre nivelul de inteligență emoțională: „De ce nu mă mai întrebi cum a fost azi?”

Inteligența emoțională, mai exact lipsa ei, este o mare problemă în relații acum. Întrucât mulți oameni sunt lipsiți de sursele lor de susținere, petrec mai mult timp cu partenerul în locuință. În consecință, poți aluneci în noi obiceiuri care afectează discuțiile sincere pe care le aveai cu iubitul, soțul sau prietenele. Și când simți echilibrul tău emoțional este ignorat sau nimănui nu-i pasă, iți pierzi cumpătul.

Sugestie despre cum să abordezi problema: simt rănită și singură când nu ești disponibil emoțional. Ar fi minunat dacă am putea doar stăm de vorbă la sfârșitul zilei în loc stăm pe Netflix după ce terminăm munca. Mi-ar plăcea vorbim despre ce mi se întâmplă. Și vreau aud și cum îți merge ție.”

Certuri din cauza banilor: „Chiar trebuie să cumpărăm asta?”

În Statele Unite, peste 16% din forța de muncă a intrat în șomaj tehnic, și-a pierdut jobul sau are veniturile reduse ca urmare a crizei provocate de pandemie. E o veste teribilă pe care mulți au fost nevoiți o dea partenerului, iar apoi disputele legate de situația financiară izbucnesc tocmai când fiecare are mai mult oricând nevoie de sprijinul celuilalt.

Sugestie despre cum să abordezi problema: tem nu vom avea destui bani până la sfârșitul acestei luni. Sunt stresată din cauza asta. Știu nu pot rezolva, dar încerc fac tot ce e posibil ca limitez cheltuielile. vrea vorbim despre cum facem amândoi acest efort.”

Certuri despre spațiul personal: „Pot să fiu singură?”

Stând în casă în carantină, mulți oameni nu mai au libertate de mișcare și devin arțăgoși din cauza frustrării care sporește când spațiul fizic personal și cel emoțional sunt insuficiente. Poți combați această problemă creând un program pentru folosirea pe rând a unor zone din casă sau desemnând două locuri în care tu și partenerul vorbiți la telefon fără amestecați vocile. Dar mai întâi trebui lămuriți împreună chestiunea.

Sugestie despre cum să abordezi problema: Știu amândoi ne simțim înghesuiți și închiși acum. simt stresată și frustrată din cauza asta. Te rog nu te superi dacămi pun căștile. Nu încerc ți închid gura. Încerc doar reechilibrez.”

Sugestiile de mai sus sunt doar câteva variante care ar putea facilita rezolvarea problemei, dar, nu uita că mai întâi de toate problemele trebuie să fie conștientizate de ambele părți.

Sursa: AndreeaRaicu.ro