Care este secretul unei căsnicii fericite? Bineînțeles, nu există un singur răspuns la această întrebare.

Dar pentru a descoperi care sunt fundațiile unei relații fericite trebuie să te întrebi, în primul rând, ce îți dorești tu. Dacă răspunsul este respect, susținere, afecțiune și să știi că poți avea încredere deplină în cea mai importantă persoană din viață ta, nu e dificil de presupus că și partenerul tău își dorește cam aceleași lucruri.

Deși „baza” este aceeași, bărbații și femeile au nevoie de lucruri puțin diferite pentru a fi fericiți într-o căsnicie.

Iată câteva lucruri pe care să le faci pentru soțul tău, dacă vrei o căsnicie fericită:

1. Renunta la critică excesivă dacă vrei să-l motivezi să se schimbe. Sigur sunt unele obiceiuri la care ți-ai dori să renunțe partenerul tău. Sunt inevitabile și fac parte din evoluția unei căsnicii. Dar insultele și critica aspră nu te vor ajută să obții rezultatul pe care îl doreșți, ci vor avea exact efectul opus.

2. Creează un spațiu sigur pentru dialog sincer. Știm deja că celor mai mulți bărbați le este dificil să-și exprime deschis emoțiile, temerile și să spună ce simt cu adevărat. Încurajează-l să-și deschidă sufletul în față ta și să aveți discuții sincere care va ajută să va cunoașteți mai bine și va exprimați fără teamă.

3. Susține-l. Deși se străduiesc să pară de neclintit în față provocărilor, bărbații au la fel de multă nevoie de susținere și confirmare.

Amintește-i de fiecare dată când ai ocazia care sunt calitățile lui, încurajează-l și arată-i că îl susții.

4. Fă-l să se simtă dorit. Nimic nu e mai sexy pentru un bărbat decât faptul că este dorit de femeia pe care o iubește. Dacă de obicei el este cel care inițiază momentele de intimitate și partidele de amor, va fi încântat dacă preiei tu inițiativa.

5. Respectă-i spațiul personal. Cu toții avem momente în care ne dorim să fim singuri și să ne punem gândurile în ordine. Respectă spațiul personal al soțului tău și amintește-ți că, deși formați un cuplu, sunteți două persoane diferite.

6. Ai grijă de corpul tău. Faptul că tu te simți bine în pielea ta, că te simți frumoasă și sexy are un impact pozitiv și asupra căsniciei tale. Să ai grijă de tine nu înseamnă să faci totul pentru a arată bine pentru partener, ci în primul rând pentru tine însăți. Iar efectele pozitive se vor reflecta și asupra relației.

7. Încurajează-l să-și exprime vulnerabilitatea. Cei mai mulți bărbați au fost crescuți să creadă că „băieții nu plâng” și că este un semn de slăbiciune să-și arate emoțiile, în special tristețea sau teamă. Încurajează-ți partenerul să vorbească despre ceea ce simte și să accepte faptul că exprimarea acestor sentimente nu îl face să pară mai slab, ci din contra, mai puternic.

Ce trebuie să faci pentru soția ta dacă vrei o căsnicie mai fericită:

1. Fă-o să simtă că este pe primul loc. Arată-i partenerei tale că este mai importantă decât orice altceva, precum jobul, pasiunile, prietenii etc.

2. Ascult-o sincer. Una dintre cele mai mari nemulțumiri ale femeilor în relații este aceea că simt că nu sunt ascultate cu adevărat de parteneri. Atunci când se confruntă cu situații dificile, ascultă ce are de spus fără să judeci, să ii dai lecții de viață sau să cauți neapărat soluții pentru problemele ei.

3. Apreciază-i reușitele. Arată-i cât ești de mândru de ea atunci când are parte de o reușită profesională și nu numai. Celebrarea unor astfel de momente va face că relația voastră să fie și mai puternică.

4. Amintește-i că sunteți o echipă. Deși am ajuns destul de departe în ceea ce privește împărțirea îndatoririlor casnice, comparativ cu generațiile trecute, încă există un dezechilibru în relații din acest punct de vedere. Împărțiți treburile casnice în mod egal și oferă-ți ajutorul fără să creezi impresia că îi faci un favor.

5. Oferă-i siguranță. Partenera ta vrea să știe că îi ești întotdeauna alături și că o susții când are cea mai mare nevoie de tine. Este important să îi oferi tot sprijinul tău când se simte vulnerabilă și când are nevoie de susținere.

6. Arată-ți afecțiunea prin gesturi pline de tandrețe. Gesturile simple, aparent nesemnificative, sunt deosebit de importante într-o relație. Săruturile, atingerile și îmbrățișările sunt modalități prin care îi poți arată partenerei tale afecțiunea, fără să implice neapărat sex.

7. Ai grijă de imaginea ta. Nu trebuie să fii pasionat de modă sau să mergi de trei ori pe zi la sala pentru că partenera ta să te considere atrăgător. Faptul că acorzi atenție imaginii tale și că ai grijă de ține are un impact benefic major asupra relației tale.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: