Spectacolul relatează viața interioară a ultimei femei a lui Picasso, ULTIMA NOAPTE LA MADRID, i-a adus Alei Menșicov probabil cele mai multe premii. Monodrama se joacă pe scena Teatrului Național „Eugene Ionesco” pe 28 ianuarie, cu artista poporului Ala Menșicov în rol central. 

Fiind o adaptare după piesa FEMEILE LUI PICASSO de JAQUELINE de Brian McAvera, la Ionesco acesta are regia semnată de Vitalie Drucec.

Bilete online pe iTicket.md

Despre spectacol și actriță

Spectacolul „Ultima Noapte la Madrid” ne redă viața lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea. Prin jocul său de o expresivitate artistică excepțională, actrița Ala Menșicov, reușește să transmită publicului gândurile și trăirea sufletească, plină de tristețe, bucurie și fascinație pe care ultima soție a marelui pictor Pablo Picasso, franțuzoaica Jacqueline Roque a trăit-o împreună cu acest geniu pînă la sfîrșitul vieții lui. Din povestea lui Jacqueline aflăm despre viața zbuciumată, creația impresionantă și caracterul despotic al genialului Pablo Picasso, dar și despre marea dragoste pe care această femeie a trăit-o alături de el și în numele căruia și-a sacrificat viața.

Acest rol îi aduce actriței Ala Menșicov Marele Premiu Gala Star , în cadrul festivalului de Teatru „One man show”, Bacău, România, în 2006.

  • Festivalul Internaţional de Teatru One Man Show (Bacău, România); (2006)
  • Festivalul Internaţional de Teatru Scurt (Mâtişci, Rusia); (2006)
  • Festivalul de Artă Teatrală ”Theatropolis (Torino, Italia); (2006)
  • Festivalul Internaţional de Arte Teatrale şi Vizuale (Lahore, Pakistan). (2006)
  • Festivalul Internaţional de Teatru (Suwon, Coreea de Sud). (2011)
  • Festivalul de Teatru ”Ariel Inter Fest”, editia a III-a (Râmnicu Vâlcea, România) (2013)
  • Festivalul Internaţional de Teatru Experimental de la Cairo (Egipt). (2016)
  •  Festivalul Internațional de Teatru Oradea, ediția a VII-a; (România) (2019)
  • Festivalul Internațional de Teatru „Pe insulele minunilor” Sakhalin, ediția a V-a; (Rusia) (2019)

Durata spectacolului: 90 minute!

Spectacole bune de admirat la Teatrul „Eugene Ionesco” în această săptămână:

29 ianuarie, CAPRA CEA BUNĂ, LUPUL CEL RĂU, IEDUL CEL MIC ȘI CUMĂTRA CAPREI

Bilete online pe iTicket.md

Sâmbătă, 30 ianuarie, ora 18:30, la comedia romantică IUBIREA LA PROȘTI 

O comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber.
Bilete online pe iTicket.md

ATENȚIE!!! Spectacolul se joacă fără subtitrări!

Duminică, 31 ianuarie, ora 18:30, comedia – ARTA CONVIEȚUIRII

Bilete online pe iTicket.md

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iTicket.md