Autoguvernarea Studenților Universității de Stat din Moldova a organizat, pe 20 februarie, evenimentul în cadrul căruia au fost premiați cei mai activi tineri ai anului 2019. Gala ASUSM este deja la a 8-a ediție, iar cu fiecare ediție, realizările și oamenii cresc.

Gala a început cu o atmosferă relaxată și prietenoasă. Participanții și oaspeții erau îmbrăcați la patru ace, ceea ce a dat o tentă oficială evenimentului. Au fost prezenți membrii ASUSM, membrii consiliilor studențești ai facultăților Universității de Stat, profesori, dar și invitați speciali: Dinu Plîngău, Octavian Țîcu, Liliana Nicolaescu-Onofrei, foștii președinți a autoguvernării, inclusiv și partenerii ASUSM din Bălți, Kiev, Minsk, Cluj și Iași.

Scopul evenimentului a fost înmânarea diplomelor celor mai activi studenți de la USM, dar și celor mai de succes absolvenți ai Universității de Stat. De asemenea au fost decernați sponsorii economici și media.

„Suntem recunoscători că ați investit timpul și energia dvs ca să fiți aici, alături de noi. Așa gen de evenimente nu se fac peste noapte, cum cred alții, în spatele acestui extraordinar eveniment stă o echipă, o echipă foarte mare de tineri harnici, responsabili și ingenioși, care nu au dormit nopți întregi doar ca să gestioneze totul la cel mai înalt nivel” a declarat președinta ASUSM, Anastasia Vutcariov.

Gala ASUSM a fost și o oportunitate pentru foștii membri ai autoguvernării să-și revadă colegii, pentru că ASUSM se afirmă „nu doar o comunitate de studenți, dar o familie ce se mărește anual”. În acest sens, la eveniment a fost prezentă și fosta președintă a comunității, Irina Boțu care a menționat: „ASUSM înseamnă foarte multe pentru mine. Înseamnă o perioadă frumoasă din anii de studenție unde am crescut, unde m-am dezvoltat. Eu mă bucur că autoguvernarea a ajuns la opt ani deja, opt ani poate nu este atât de mult, dar să ne vedem la 100. Mă bucur că se continuă tradițiile care le-am început noi. La mulți ani ASUSM”.

La eveniment au participat circa 200 de invitați, dintre care administrația și decanii facultăților USM, și persoane notorii din diverse domenii. Gala s-a încheiat cu un after party, unde tinerii au avut ocazia să se distreze și să sărbătorească din plin această ocazie.

Distribuie articolul: