Elevii din localitatea Tohatin, municipiul Chișinău, care au ajuns săptămâna trecută la spital cu intoxicație alimentară, rămân internați. Anunțul a fost făcut, astăzi, în cadrul ședinței operative de la Primărie de către șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Carolina Olaru. Funcționarul a precizat că în prezent, specialiștii Centrului de sănătate publică efectuează ancheta pentru a stabili circumstanțele care au favorizat răspândirea bolii, notează Agora.md.

Între timp, activitatea combinatului care livra hrană școlii din Tohatin a fost suspendată, iar primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a afirmat că în acest caz va fi sesizată procuratura.

Copiii vor fi pregătiți pentru externare, după ce astăzi vor fi preluate probe repetate.

În context, Ruslan Codreanu a afirmat că specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au depistat la combinatul care livra hrană la școala din Tohatin „cartofi și sfeclă cu mucegai, biscuiți cu termenul de păstrare expirat și pește păstrat împreună cu carnea”.

„Persoanele care fac bani pe sănătatea copiilor trebuie să facă pușcărie. Chiar azi pot să pedepsesc directorul combinatului prin eliberarea lui din funcție, dar nu știu dacă asta este cea mai bună soluție. Eu vreau să văd tot lanțul: cum vine produsul în combinat, cum este păstrat, cum este transportat la instituția de învățământ și cum se păstrează acolo. Dispoziția mea de eliberare nu e cea mai potrivită în cazul dat, când vorbim despre produse expirate pentru copii. De asta vreau ca procuratura să fie sesizată și să investigheze tot cazul”, a spus Codreanu.

Doisprezece elevi din localitatea Tohatin, municipiul Chișinău au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu alimentele consumate la școală. Ulterior, doi dintre aceștia au refuzat spitalizare. Potrivit unui comunicat emis de către Primăria capitalei, elevii au fost internați la Spitalul Municipal de Boli Contagioase de Copii. Copii au vârstele între 7-15 ani și învață la Gimnaziu nr.74 din comuna Tohatin.

 

Distribuie articolul: