Ți-am pregătit astăzi o listă absolut specială de cărți și ceaiuri care merg împreună. Descoperă recomandările noastre și transformă-ți serile de toamnă în adevărate răsfățuri cu ceaiuri tomnatice și cărți cozy.

  • „Ce știu cu adevărat” de Oprah Winfrey. Carismatica autoare a celui mai popular talk show, legenda vie a ecranelor care și-a lansat propria rețea de televiziune, ani la rând a emis o rubrică lunară în care a împărtășit cu publicul larg lecțiile de viață pe care le-a învățat. Acum, tote aceste gânduri și descoperiri au căpătat contur în cartea unei femei de succes. Noi zicem că o să-ți placă.

Cu ce tip de ceai să combini această carte?

Cu un ceai wulong, care este cultivat doar în China și Taiwan și are o culoare verde sau aurie. Gustul este un pic asemănător cu cel al ceaiului verde, dar culoarea și aroma sunt mai intense. Aroma este preponderent cu note florale.

  • „Mecanica inimii” de Mathias Malzieu. Mathias Malzieu este supranumit „Micul Prinț în hanorac”, un copil care a aflat multe despre oamenii mari. Fanii celebrului roman al lui Exupery vor rămâne încântați să descopere această carte, scrisă parcă special pentru copilul din noi. O lectură dulce, ca o bomboană la cafea.

Cu ce tip de ceai să combini această carte?

Cu ceaiul pu-erh ce provine de la orășelul cu același nume din provincia chineză Yunnan. Are o metodă de preparare similară cu cea a ceaiului verde, dar este singurul ceai care devine mai gustos pe măsură ce se învechește.

  • „Sânge rău” de John Carreyrou – Elizabeth Holmes a devenit un antreprenor de succes grație companiei sale Theranos, dar… Cu ce preț? Angajați nemulțumiți, un produs care nu e gata, teste măsluite și investitori trași pe sfoară. Volumul lui John Carreyrou se citește cu același dinamism ca și un roman detectiv. Doar că aici avem cruda realitate și percepția asupra unor acțiuni eronate.

Cu ce tip de ceai să combini această carte?

Cu un ceai verde de nuanță verde pal sau verde gălbui, cu arome de ierburi, poate cu ușoare note de semințe sau nuci prăjite.

  • „Curajul de a fi vulnerabil” de Brene Brown este o culegere de observații privind vulnerabilitatea într-o lume sălbatică, plină de prejudecăți. În unul din interviurile sale, Brene Brown a afirmat: „Inovația, creativitatea și schimbarea se nasc din vulnerabilitate.” Cartea prezintă niște principii foarte simple și te învață să fii vulnerabil/ă într-un mod constructiv și benefic.

Cu ce tip de ceai să combini această carte?

Cu ceaiul alb are o aromă fină și delicată, cu tentă dulcie sau florală. Se consumă proaspăt, cu o felie de lămâie sau cu puțină miere.

  • „De vorbă cu criminalii în serie” de Christopher Berry-Dee – de-a lungul a decenii la rând, Christopher Berry-Dee a intervievat peste 30 de criminali în serie. Un exercițiu periculos, necesar și unic în felul său. Această carte constituie o colecție de povești care te fac să ți se strepezească dinții, să rămâi contrariat/ă, nedumerit/ă, supărat/ă și uluită. Aceste povești adevărate te sufocă, te șochează, te fac să trăiești, pe parcusul lecturii, la limita dintre halucinație și lumea reală. E posibilă oare atâta nedreptate?

Cu ce tip de ceai să combini această carte?

Cu un ceai negru intens. Acesta prezintă o culoare maro închisă, cu tentă roșiatică, are un gust amplu, care uneori are note de cafea în el. Aromele sunt de malț, florale sau fructate.

Distribuie articolul: