Începând cu luna mai și până în septembrie 2021, compania de cercetare americană OceanGate Expeditions va organiza expediții la fundul oceanului Atlantic. Mai exact, este vorba de călătoriile spre Titanicul cufundat în nordul oceanului, la 15 aprilie 1912.

Aceasta escapadă îi va costa pe doritori 125 mii de dolari americani, iar împreună cu turiștii, va coborî la 3800 m adâncime spre Titanic, o echipă de cercetători care vor crea un model tridimensional al vaporului scufundat și vor studia viețuitoarele care și-au făcut din el „casă”.

Astfel, compania va prinde doi iepuri odată. Banii colectați în urma vânzării biletelor vor fi utilizați pentru cercetări. În timp ce oamenii de știință vor munci, turiștii vor putea vedea Titanicul de aproape și analiza viața subacvatică și chiar vor putea conduce nava în care se vor afla.

Excursiile vor avea loc o dată pe săptămână și vor dura de la 6 la 8 ore. Încă 8 ore va dura călătoria din St. Jones, Newfoundland, spre locul accidentului. Din păcate, doar 5 turiști vor fi luați la bord.

Gizmodo a numit această escapadă cea mai scumpă excursie din lume, locul întâi fiind deținut până în prezent de vârful muntelui Everest, care costa 45 mii de dolari.

Sursa: OceanGate.com

Distribuie articolul: