Daniela Machidon e campioană națională la Karaoke în 2018. Tânăra este proaspătă absolventă de liceu și, deși a dedicat pasiunii pentru muzică tocmai 7 ani, își vede viitorul în medicină. Ce planuri grandioase are și cum crede căs e va împăca muzica și doctoria, am aflat într-un interviu marca EA.md.

A moștenit vocea de la mama

„Pasiunea pentru muzică își are geneza în fragedă mea copilărie, delectată fiind de melodicitatea angelică a vocii mamei. Decizia de a-mi perfecționa calitățile vocale a apărut în clasele primare, la inițiativă profesoarei mele Ana Cojușneanu, iar procesul inerent a fost cizelat de profesoară mea de canto academic – Tamara Brighidina, cărora le mulțumesc pentru încrederea și sprijinul acordat. Astfel, ferm decisă, am ales să mă dedic plenar vocalului, pentru a-mi putea manifesta talentul și exterioriza trăirile prin muzică.”

Vezi și: E cea mai bună la karaoke în 2018! Daniela Machidon se bucură de titlul de campioană (Video)

Vârsta nu-i permitea să participe mai devreme

„Decizia de a participa la un concurs de karaoke a venit spontan. De fapt, particip la multe concursuri atât naționale, cât și internaționale, iar concursul dat este unul din puținele la care nu am avut acces, impedimentul fiind vârsta de 18 ani, pe care am atins-o anul acesta. Concursul ăsta e mai deosebit decât celelalte pentru că, pe langă piesa pregătită din timp, juriul îți verifică și mobilitatea interpretativă, tu fiind provocat să alegi aleatoriu o piesă din 45 pentru interpretare momentană. Sunt onorată că am fost desemnată a fi cea mai bună din acest concurs.”

Medicina și Muzica nu sunt singuerele pasiuni

„Am dat admiterea la medicină. Studenția va fi o perioadă destul de complicată, cred eu, pentru că va trebui să gestionez timpul în așa fel, încât să pot combina toate preferințele mele: medicina, muzica, actoria, sportul, voluntariatul și oratoria. În viitorul apropiat voi pune miza pe studiile de licență, însă nu voi neglija vocalul. Ba mai mult, împreună cu un producător din Germania pregătim ceva incendiar cât de curând posibil.”

Karaoke nu înseamnă doar muzică de petrecere

„Pentru un adolescent multilateral e inevitabilă practicarea multor activităti. Astfel, succesul este garantat doar prin implicare și progres continuu, ceea ce-ți asigură un mediu propice dezvoltării. Activitătile extra-curriculare te fac mai puternic emoțional, dându-ți curaj și forță pentru a-ți depăși fricile. Un exemplu elocvent ar fi Marele Campionat de Karaoke MuzCafe, la care am participat și eu anul acesta. Participanții acestui concurs sunt oameni dedicați menirii lor, ceea ce depășește mult ramele muzicii „de petrecere”. La MuzCafe se privilegiază muzica de calitate, muzica înzestrată cu mesaj, chiar dacă e în format karaoke. Ba din contra – anume această facilitate îți poate garanta un început frumos de carieră, la fel cum s-a întâmplat și cu câștigătorii precedenți ai acestui campionat, practic toți fiind angajați pe piață muzicală.”

Planuri grandioase

„Nu voi neglija niciodată muzică, chiar dacă am ales alt domeniu pentru a-mi continuă studiile superioare . Pasiunea pentru această va fi exteriorizată prin diverse proiecte în viitorul apropiat, printre care și un clip video cu Casa de Producție „Dias Prod”.