Fiecare din noi periodic are nevoie să meargă la cumpărat de medicamente. Fie că e vorba de o rețetă prescrisă sau cumpărătura este dictată de o urgență, este foarte simplu să mergi la farmacie și să-ți iei medicamentul necesar.

Ce te faci, însă, dacă urgența se întâmplă să fie în mijlocul nopții iar farmaciile sunt închise? Desigur, apelezi la trusa ta farmaceutică de acasă și te rogi să găsești medicamentul potrivit. Dar cât de ușor și simplu ar fi să ai un stoc de medicamente pentru primă necesitate! Hai să vedem ce ar trebui să conțină trusa ta medicală de acasă.

Medicamente antipiretice și antiinflamatoare

De regulă, cele mai importante antipiretice sunt Paracetamolul și Ibuprofenul, care pot conține multe denumiri comerciale. Pe lângă antipiretice care au, adițional, și acțiune antiinflamatoare, ar fi bine să ai în trusa ta medicală un aniinflamator mai puternic, gen dexketoprofen, pentru durerile severe.

Digestivele și medicamentele destinate tractului gastro – intestinal

De regulă, este necesar să ai careva fermenți gen Pancreatin, medicamente care stopează diareea (Enterofuril, Loperamid), medicamente ce combat voma (Metoclopramid), laxative (Microlax), medicamente ce ameliorează crampele și durerile de stomac (No- spa, Omeprazol).

Medicamente antialergice

Aici puteți include atât pastilele (Levoceterizizna), picăturile (Fenistil), spray-urile și picăturile oculare ce conțin crom, cât ți soluțiile injectabile recomandate de medicul tău pentru situații grave cum ar fi starea de șoc anafilactic.

Antimicoticele

Sub influența stresului, a mâncării nesănătoase sau a tratamentului cu antibiotice, se poate activa infecția fungică prezentă în organism numită candidoză. Capsulele antimicotice ar fi bine să fie la îndemână.

Spray-uri

Important este să ai la îndemână un spray de nas care decongestionează vasele de sânge și eliberează căile respiratorii pentru o respirație ușoară, un spray pentru durerile în gât, un spray dezinfectant în cazul necesității de efectuare a injecțiilor.

 Unguente și tincturi

Un unguent contra loviturilor, înțepăturilor de insecte, durerilor musculare și articulare, precum și un unguent gen pantenolul pentru pielea ce necesită să se regenereze. La fel, ar fi bine să ai o tinctură de iod, verde de briliant și alte produse antiseptice.

Ustensile și materiale medicale

Același tifon, vată, seringi, ace, tifon pentru bandaj, precum și un aparat de măsurat tensiunea arterială, un oxymetru și un termometru sunt obligatorii să fie prezente în trusa ta medicală.

Când alegi să suplinești stocul tău de medicamente, ai grijă la:

  1. Medicamentele trebuie să fie păstrate într-un ambalaj sau cutie ce se închide ermetic și nu poate fi ușor deschis de către copii. Se va păstra cutia la întuneric, în loc în care nu bat direct razele soarelui și nu este temperatura de păstrare a medicamentelor mai mare decât cea recomandată.
  2. Siguranță. Nu vei cumpăra nici un medicament pînă nu vei consulta medicul tău de familie. La fel, vei respecta dozajul în cazul administrării preparatului, mai ales dacă este vorba de copii.
  3. Termenul de valabilitate. Medicamentele expirate nu le vei păstra în casă. Nu doar că nu mai sunt eficiente, poti fi chiar nocive.

Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi!

Distribuie articolul: