Astăzi, 23 noiembrie Banca de Alimente Moldova lansează „Săptămâna națională de prevenire a risipei de alimente”. Campania are drept scop să sensibilizeze societatea, agenții economici și autoritățile publice asupra problemei risipei alimentare, dar și să inspire pentru ca ulterior fiecare să fie conștient că împreună, printr-un comportament responsabil putem salva tone de alimente și preveni foamea.

„Săptămâna națională de prevenire a risipei de produse alimentare este o acțiune care vine să aducă pe agenda zilei un fenomen social foarte important – foamea. Este o primă acțiune care își propune să contribuie la schimbarea obișnuințelor noastre cotidiene, atât la nivel de familie, cât și la nivelul mediului de afaceri, unde există cantități mari de produse care devin deșeuri.

Îndemnăm toți procesatorii de produse alimentare să cunoască posibilitatea colaborării cu Banca de Alimente, care la rândul ei crește calitatea serviciilor sociale oferite beneficiarilor băncii. Astfel, oferim o șansă bătrânilor care vin la magazin doar ca să admire alimentele pe care nu și le pot permite sau copiilor care adorm flămânzi”, Oleg Paraschiv, coordonator de proiect.

În cadrul săptămânii vor avea loc o serie de evenimente care vor aduce pe agenda zilei experiențe de succes din întreaga lume, sfaturi practice pentru familii și modalități de implicare pentru agenți economici. Urmăriți pagina Banca de Alimente pentru a fi la curent cu toate activitățile.

Campania va culmina pe 28 noiembrie cu o colectă de produse alimentare. Aceasta va avea loc în rețelele de magazine Metro și Kaufland, iar produsele donate vor fi distribuite oamenilor aflați la limita existenței din cadrul mai multor organizații asistate de Banca de Alimente.

Echipa Băncii de Alimente încurajează agenții economici, distribuitorii, importatorii de produse, producătorii agro-alimentari să devină partenerii Băncii de Alimente, iar organizația își asumă logistica (transport, colectare, siguranța distribuției în teren), facturarea și distribuția în termen a produselor către proiectele sociale.

Contactează Banca de Alimente dacă ai un stoc de produse cu ambalaj deteriorate sau la limita scandenței.

Date de contact: [email protected], https://bancadealimente.md/, 0607 33 300.