Catinca Patic, terapeută Reiki și specialistă în psihosomatică, a postat pe pagina ei de Instagram o informație valoroasă pentru urmăritorii ei, în care explică сare sunt culorile aurei.

Aura își poate schimbă frecvent culorile chiar și în decursul unei zile, sau se schimbă de-a lungul anilor, dar poate rămâne una predominantă o viață întreagă. În afara aurei, corpul energetic mai conține unii centri activi de energie, cunoscuți sub numele de chakre.


Chakrele sunt centrii de energie plasaţi în anumite puncte din jurul corpului energetic în care circulă constant energia spirituală a aurei tale, Chi sau forţa vieţii. „Chakra” este un cuvânt sanscrit şi înseamnă „roată”.

Care sunt culorile aurelor şi ce reprezintă fiecare:

  • Roşu = agresivitate, supărare, probleme sentimentale, blocaje energetice, epuizare.
  • Galben = persoana evoluată spiritual cu sănătate foarte bună, corp echilibrat energetic.
  • Albastru = creativitate, logică, comunicare bună, intuiţie, înțelept, intelect deosebit.
  • Verde = caracter deschis, persoană cu capacităţi mari de a vindeca pe ceilalţi.
  • Violet = spiritualitate şi putere.
  • Alb = caracter drept, puternic, curăţenie spirituală deosebită.
  • Gri = tristeţe, depresie psihică, nefericire, blocaje.

Pe măsură ce-ţi dezvolţi viziunea aurică, vei deveni conştient de nuanţele subtile din culori. Studierea cromoterapiei şi a culorilor te va ajuta nu doar să le observi mai bine, dar să îmbunătăţeşti calitatea interpretării acestora.

Indiferent de natura fenomenologică, aura reprezintă o manifestare a realității. Vrei să crezi în natura ei științifică și că totul este doar o halucinație vizuală? Dorești să o conștientizezi drept un criteriu de diagnostic medical?

Orice ai alege este vorba doar de modul în care percepi realitatea și cât de dispus(ă) ești de a privi lucrurile dincolo de aparență.

Dar, pentru a înțelege informația prezentată Catinca a mai explicat într-o postare ce reprezintă Aura Energetică:

„Aura este un câmp energetic care radiază din şi în jurul tuturor fiinţelor vii. Oamenii de stiinţă, psihologii şi consilierii spirituali au perceput Aura în diverse feluri. Noi oamenii, avem o Aură proprie, la fel ca animalele şi chiar plantele.

Acţiunile, gândurile şi emoţiile sunt toate prezente în Aură. Cu cât devenim mai conştienți de propria Aură, cu atât putem să învăţăm mai multe despre noi şi să evoluăm aşa, cum nici măcar n-am visat.

Aura ta este limita energetică din jurul tău care definește spațiul tău personal. Observă cât de bine te simți atunci când te afli în preajma unui copac sau pe malul unei ape. Locurile naturale sunt pline de energii vindecătoare care te pot echilibra la nivel energetic, auric. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care ne simțim atât de bine atunci când ne aflăm în natură!”

Cu puțin exercițiu ai putea să-ți vezi propria aură, dar și pe a celorlalți și chiar a obiectelor din jur.

Trucul pentru începători este să folosești un fundal alb în spatele persoanei căreia vrei să îi vezi aura. Poți încerca inițial cu mâna ta, o ții ridicată în fața ta uitându-te fix. Nu uita de peretele alb din spate. Încearcă să clipești cât mai rar, pentru că o vei lua de la capăt de fiecare dată (clipitul creează un fel de start over). Dacă vei privi suficient de atent spre centrul mâinii o să începi să vezi în jurul degetelor un contur subtil la câțiva centimetri distanță. Mie mi se pare asemănător cu privitul către linia orizontului atunci când este foarte cald și cumva imaginea se clatină și pare să vibreze”, explică specialista.

Încearcă și tu acest truc și spune-ne dacă ți-a reușit!

Foto: Instagram/ Catinca Patic

Distribuie articolul: