Elevii ar urma să se întoarcă în sălile de studiu la 1 septembrie. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat pe 1 mai, că s-a ajuns la un consens cu specialiștii din domeniul educației în contextul pandemiei de COVID-19, iar elevii vor continua studiile în regim online, notează Agora

„Există și un consens cu sistemul de educație. Pentru că este vorba despre clastere, este vorba de colectivități de copii, colectivități de pedagogi. Primăria Chișinău ne-a comunicat că este vorba despre o cifră de peste 120 de lucrători din sistemul educațional din Chișinău, care sunt infectați cu Covid-19, testați, este vorba despre cei care sunt confirmați în condiții de laborator și riscurile sunt imense. În condițiile date a prevalat interesul superior al copilului. De aceea până la 1 septembrie nu se examinează opțiune de reluare a procesului educațional”, a declarat Dumbrăveanu în cadrul unei conferințe de presă.

„Colegii din sistemul de sănătate publică vor veni cu recomandările de rigoare pentru sistemul de educație pentru pregătirea foarte bună a personalului, a părinților și a copiilor”, a conchis ministra Sănătății.

AGORA amintește că în Republica Moldova, toate instituțiile de învățământ și-au suspendat activitatea începând cu 11 martie, ca urmare a extinderii cazurilor de infecție cu noul tip de coronavirus.

Sursă: Agora.md

Distribuie articolul: