Pandemia COVID-19 a golit străzile în întreaga lume. Totuși, în această perioadă, în mai multe orașe ale lumii au apărut o serie de lucrări de graffiti și artă stradală. Artiștii au luat drept subiect noul tip de coronavirus, dându-i o abordare politică, educativă sau artistică, spune AGORA.md

O astfel de pictură a fost realizată și de Morgan Cook ,  în Raleigh, SUA. Desenul pe care scrie „Spală-ți mâinile!” se află într-o zonă populară, iar autorul spune că a vrut să atenționeze și să îndemne lumea să se spele pe mâini, dar într-un mod comic. „În mijlocul acestei frici prin care trec Statele Unite, am putea să ne bucurăm cu toții de puțin optimism și să nu uităm că oricât de prost ar merge lucrurile, noi vom deveni mai puternici”, a mai adăugat Cook.

Un alt desen, a fost pictat pe o stradă din New York de Jilly Ballistic și Plannedalism. 

„Că se simte o stare de nesiguranță ar fi prea puțin spus. Aceste intervenții sunt o cale de lupta cu sentimetul de neputință, o cale de a-i arăta trecătorului că nu este singur. Oamenii au nevoie să-și manifeste bucuria, durerea sau să-și elibereze frustrările. În rolul de artiști, este important să oferim modalități mai creative prin care oamenii să-și modeleze emoțiile”, au menționat cei doi.

Ce alte desene au mai fost realizate în acest context, în orașe din Italia, Polonia, Federația Rusă, Germania, SUA, Indonezia, Grecia, Senegal, China, Marea Britanie, vedeți în galeria de mai jos.

Sursă: AGORA.md

Distribuie articolul: