Ne-am obișnuit mai puțin să auzim cât de iubiți și frumoși suntem, pentru că de multe ori, anume astfel de replici se pronunță cu dificultate. Din dorința de a arăta lumii importanța unor astfel de complimente, o studentă de 18 ani s-a aventurat să realizeze un experiment social. A fotografiat oamenii înainte și după ce li s-a spus că sunt frumoși.

Shea Glover, o tânără din Chicago, înmatriculată la Chicago HS for the Arts, a demonstrat că oamenii devin mai frumoși atunci când li se spune că sunt anume așa. La experimentul său social, au participat necunoscuți care au acceptat să fie fotografiați înainte și după ce li s-a spus cât de minunat arată.

Am creat un proiect independent, care, se pare, s-a transformat în experiment social pe tema frumuseții. Scopul meu nu a fost să surprind reacțiile. Eu doar fotografiez frumusețea, care este ea însăși un rezultat”, mărturisește fata.

Tânăra a realizat și un film al experimentului său, pentru a arăta o dată în plus că expresia feței poate fi influențată de complimentele pe care le aducem oamenilor, chiar și celor străini. Încărcat pe YouTube, acesta a adunat mai bine de 8,3 milioane de vizualizări. A făcut totulla  recomandarea profesorilor săi, Catarina Araujo, Natalie Chami.

Acestea sunt colajele incluse în proiect:

Foto: Shea Glover

Distribuie articolul: