Balonarea este o problemă comună care provoacă disconfort sever și îngreunează viața liniștită.  O ceașcă de ceai special va ajuta la reducerea manifestării acestui simptom – încercați să o preparați astăzi!

Balonarea poate apărea din diverse motive.  Este clar că atunci când stomacul explodează după o masă copioasă cu alimente greșite, noi înșine suntem de vină.  Totuși, odată cu aceasta, balonarea poate apărea în anumite faze ale ciclului, din cauza constipației sau la schimbarea dietei.  Și uneori stomacul se umflă chiar și din cauza stresului!

O abordare integrată ajută la reducerea manifestării unui simptom neplăcut: o dietă echilibrată, un aport suficient de apă curată și un stil de viață activ.  Și pentru a vă completa îngrijirea burticii, experții recomandă să beți ceai de ghimbir, care îmbunătățește digestia și ajută la combaterea balonării.

Ceaiul de ghimbir este cel mai bun înlocuitor pentru o ceașcă de cafea de dimineață.  Spre deosebire de cofeină, calmează tractul gastro-intestinal și are efect antiinflamator.

„Ghimbirul este bogat în acizi organici, compuși fenolici (antioxidanți din plante – n.d.) și lipide.  Datorită acestui lucru, ameliorează inflamația, elimină greața și combate umflarea.  Ghimbirul ajută, de asemenea, la accelerarea mișcărilor intestinale.  Împreună, toate acestea vor ajuta la reducerea formării de gaze”, explică nutriționistul certificat Liana Werner-Grey.

La ceaiul verde pot fi adăugate pudră de ghimbir sau bucăți de ghimbir proaspăt.  Și puteți prepara singur ghimbirul turnând apă clocotită peste el timp de 10-15 minute.  Pentru un beneficiu mai mare, la o astfel de băutură trebuie adăugate mentă, miere și turmeric.  Toate aceste componente au un efect benefic asupra tractului gastrointestinal și, în plus, se completează perfect după gust.

Distribuie articolul: