Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape. Mulți din noi își fac planuri de vacanță în perioada sărbătorilor de iarnă. Fie că ești în căutarea unui oraș de vizitat, fie că ai rude or prieteni în Bruxelles, recomandăm 10 locuri de văzut în capitala Belgiei. Lista pe care o prezentăm azi include cele mai esențiale locuri de vizitat în Bruxelles, fapt care vă va ajuta să cunoașteți mai bine capitala belgiană și politică a Uniunii Europene.

Bruxelles este un oraș liniștit, cu muzee interesante, parcuri bine întreținute, clădiri istorice. Totodată, orașul Bruxelles este renumit pentru ciocolată, vafe, bere artizanală și, mai ales, pentru Grand Place, una dintre cele mai frumoase piețe din lume.

1. Grand Place
Întregul centru istoric al Bruxelles-ului se învârte în jurul Grand Place, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și unul dintre locurile care rămân pentru totdeauna în memoria călătorului.
Cu o formă dreptunghiulară, această piață este înconjurată de case fantastice de bresle, printre care se remarcă Maison du Roi (Casa Regelui), care a fost reședința regilor și care adăpostește muzeul orașului, Le Pigeon, în care a găzduit. celebrul scriitor francez Víctor Hugo, complexul neoclasic de 6 case ale Maison des Ducs de Brabant și sediul breslei Le Renard, Le Cornet și Le Roy d’Espagne, acesta din urmă transformat în cel mai popular bar din piață, perfect pentru a bea o bere belgiană bună și a te bucura de priveliștile pieței de pe terasa acesteia.

2. Galeriile Saint-Hubert

Acest complex, format din 3 galerii: Galeria Regelui, Galeria Reginei și Galeria Prinților, a devenit primele galerii comerciale din Europa și un punct de întâlnire pentru artiștii vremii, evidențiind magnificele sale bolți de sticlă amestecate cu fonta care susține-i și dă un farmec unic traseului său de peste 200 de metri plin de magazine de lux, ciocolate, câteva bijuterii și terase unde turiștii savurează o cafea scumpă.

Galeriile Saint-Hubert

3. Manneken Pis
După ce ai băut acea bere artizanală belgiană, poți traversa din nou Grand Place pentru a te apropia de Manneken Pis, o mică statuie de bronz a unui băiat care urinează, care a devenit una dintre icoanele de văzut la Bruxelles.
Pe lângă sculptura în sine, una dintre cele mai izbitoare curiozități ale acestei statui sunt diferitele ținute cu care este îmbrăcată, deoarece deși sună ciudat, are un dulap cu peste 800 de piese vestimentare pe care le poți vedea în muzeul situat în Maison du Roi, pe Grand Place.
O altă curiozitate este că în funcție de petrecere sau de sărbătoare își pun o anumită ținută sau umplu fântâna cu bere sau altă băutură și că pe lângă aceste două statui, la Bruxelles se află și Zinneke Pis, varianta canină a lui Manneken Pis.

Manneken Pis

4. Palatul de Justiție, unul dintre locurile de vizitat din Bruxelles
După ce ați făcut o plimbare pe străzile aglomerate ale centrului, situate în jurul Manneken Pis, vă recomandăm să coborâți la Palatul de Justiție, situat în cartierul Sablon. Acest palat, care a fost, de ceva vreme, cea mai mare clădire din Europa datorită celor 26.000 de metri pătrați și a înălțimii de 104 metri, îmbină elemente neoclasice și neobaroc pe fațade, în timp ce interiorul (liber) are o sală cu peste 100 de metri. metri înălțime care te vor lăsa fără cuvinte.
Un alt dintre locurile noastre preferate din oraș este în fața palatului, în Piața Poelaert, care oferă priveliști uluitoare ale orașului.

Piața Palatului Justiției, un alt loc de văzut în Bruxelles

5. Cartierul Sablon, un alt loc de văzut în Bruxelles
Pe lângă Palatul de Justiție, în elegantul cartier Sablon există mai multe atracții turistice pe care nu le poți rata, începând cu grădina bine întreținută din Place du Petit Sablon, o piață fermecătoare înconjurată de 48 de statui de bronz unde în fiecare duminică ține un piata de antichitati.
Un alt punct interesant este biserica Notre Dame du Sablon, construită în secolul al XV-lea și considerată una dintre cele mai frumoase biserici gotice din Belgia. După ce ați văzut fantasticele vitralii și amvonul din lemn sculptat din interior, vă recomandăm să faceți o plimbare prin cartier, văzând buticurile sale exclusive, anticariatele, cafenelele și magazinele de ciocolată precum Neuhaus, situat pe Place du Gran Sablon, cea mai veche. sora lui Petit Sablon.

6. Parcul Regal din Bruxelles
Urmând traseul prin locurile de vizitat din Bruxelles, veți trece prin fața clădirii Old England și a Muzeului Instrumentelor Muzicale, până ajungeți în Parcul Regal din Bruxelles. Acest parc în stil francez din secolul al XVIII-lea are mai multe iazuri, fântâni, sculpturi, grădini și păduri mici, care se umplu de localnici în weekend.
În partea de sud a parcului se află Palatul Regal, care a fost multă vreme reședința regilor belgieni, deși astăzi este doar palatul oficial al regelui. În interiorul clădirii se remarcă marea scară de marmură albă și mai multe încăperi, precum camera Goya, camera Oglinzilor sau sala Tronului.

Palatul Regal, unul dintre locurile de vizitat din Bruxelles

7. Catedrala Sfântul Mihail și Sfânta Gudula
Catedrala Sfântul Mihail și Sfânta Gúdula, în stil gotic, este cea mai importantă biserică catolică din Belgia și un alt dintre cele mai esențiale locuri de văzut în Bruxelles. Templu a început să fie construit în secolul al XIII-lea și abia în 1961 biserica a căpătat numele de catedrală. În interior se remarcă amvonul baroc din lemn sculptat, vitraliile mari și o orgă mare, locuri pe care nu le poți rata în timpul vizitei.

8. Traseul benzii desenate
Bruxelles-ul și benzile desenate au o relație de lungă durată, deoarece mari autori de benzi desenate precum Hergé «Tintin» sau Peyo «Ștrumfii» s-au născut în acest oraș și au făcut ca Muzeul benzii desenate împreună cu Traseul benzii desenate să devină în două elemente esențiale pentru toți cei care vizitează Bruxelles, chiar dacă nu ești un mare iubitor de benzi desenate.
Unul dintre cele mai bune lucruri de văzut și de făcut în Bruxelles este unul dintre cele trei Rute ale benzilor desenate unde poți să te plimbi și să fii surprins să vezi fațadele pictate cu picturi murale ale celor mai faimoase benzi desenate belgiene precum Tintin, Lucky Luke, Little Spirou sau Galii Asterix și Obelix, printre alții.

9. Parcul Cinquantenaire din Bruxelles
Ocupând peste 30 de hectare din cartierul european se află Parcul Cinquantenaire, un alt dintre cele mai relaxante locuri de vizitat din Bruxelles. Construit pentru a găzdui Expoziția Mondială din 1880, acest parc este dominat de Palatul Cinquantenaire, cu arcul său de triumf dominat de un car de bronz.

10. Rue des Bouchers
După vizitele mai culturale, puteți pune capăt acestei liste de locuri esențiale de vizitat în Bruxelles, mergând de-a lungul unei secțiuni din strada comercială Rue Neuve, o stradă pietonală perfectă pentru cumpărături.
Iar după cumpărături te poți bucura de atmosferă și bei o bere pe Rue des Bouchers, plină de locuri turistice, deși la cină mai bine mergi la restaurantul Le Marmiton, unul dintre cele mai recomandate pentru a încerca preparatele tipice ale orașului.

Obiectivele turistice au fost recomandate de viajeroscallejeros.com.

Distribuie articolul: