Gyneco.md este un nou proiect pe Instagram, care vrea să atragă atenția femeilor asupra sănătății intime. Două prietene: Natalia Lupușor – specialistă în managementul proiectelor, stabilită de mai bine de zece ani în Praga, și Iraida Snigu – medic obstetrician-ginecologă la o clinică din Chișinău, s-au gândit să înceapă un proiect prin care să convingă chiar și femeile, care nu au mers niciodată la ginecolog, că acest lucru este foarte important și primordial în viața unei femei. 

Pagina Gyneco.md are deja peste 8 mii de urmăritori și aduce informații utile pe care orice femeie trebuie să le cunoască. Acest proiect ne-a inspirat și pe noi să te întrebăm când ai fost ultima dată la ginecolog.

Tu știi ce nu trebuie să faci și ce trebuie să faci înainte de vizita la gincolog? Gyneco.md te învață. 

1. Nu faceți dușuri interne, adică spălături interne, vaginale. Multe femei cred că astfel vor fi „mai curate” pentru examinare, dar în realitate dușul intern spală toată flora existentă din vagin, și pe cea „bună”, și pe cea „rea”, iar medicul nu are din ce colecta analiza. Un duș extern este suficient și recomandat!

2. Nu vă programați la ginecolog în zilele când aveți menstruația. Programați-vă 2-3 zile după ce se termină menstruația.

3. Nu trebuie să aveți relații sexuale cu o zi înainte de examinarea medicului (de exemplu, dacă se colectează PAP testul, relația sexuală de dinaintea examinării poate impacta testul).

4. Nu trebuie să „ascundeți” informația sau să vă jenați (ce ține de sex, parteneri, avorturi, pilule, infecții, contracepție, uitarea contracepției, etc.). Aceste nuanțe ajută semnificativ ca medicul să poată pune o diagnoză și un tratament corect pentru situația dvs. Fiecare medic este absolut obligat să păstreze confidențialitatea fiecărei examinări.

5. Nu trebuie să vă fie frică sau incomod să întrebați ce vă interesează. Iar în cazurile în care careva termen, explicație, diagnoză sau tratament nu vă este clar – adresați întrebarea medicului și solicitați o clarificare. Cel mai bine este să și veniți pregătite cu întrebări!

6. Nu uitați că întrebarea care vă va fi adresată de către medic este: când ați avut ultima menstruație, cât a durat și dacă ciclul menstrual este regulat. Pregătiți din timp această informație!

7. Nu este indicație obligatorie pentru epilare! Această decizie rămâne totalmente la discreția femeii.

Mergând la ginecolog, dvs. manifestați grijă față de sănătatea și corpul dvs.

Nu uitați că vizita la ginecolog se face o dată pe an.

Mai multe informații găsești pe Instagram – gyneco.md

*Urmărește canalul nostru de pe Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe urmărește canalul nostru de pe Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Citește și: Obezitatea – Epidemia ultimelor două secole. Maria-Victoria Racu explică 5 factori care influențează îngrășarea 

Distribuie articolul: