Într-o societate bolnavă de succes, când oamenii nu fac decât să ceară de la noi, să tragă de noi, să ne judece și să aștepte să ne tot conformăm, ajungi tot mai des să te întrebi: Ce nu-i normal cu mine? De ce altora le iese și mine nu? De ce nu pot fi și eu ca ei?

Fii pe pace, nici lor nu le iese totul. Or, de obicei aceia care dau aparența că trăiesc ca în paradis, că au o viață ideală, bogată și perfectă, aceia suferă cel mai mult. Căci universul acesta are pentru fiecare seria lui de lecții de însușit…

Da. Te poți relaxa. Nu ai venit pe această planetă ca să fii perfect/ă. Nu ai venit aici doar ca să livrezi, să ai grijă de alții și să îndeplinești ordine. Omul ideal încă nu s-a născut și cine știe dacă se va naște vreodată… Așa ni-e firea, oricât de atenți, de deștepți, de buni și de bine-intenționați am fi, tot o vom da periodic în bară. Vom plânge sau vom suferi în tihnă, iar după o perioadă ne vom scutura și ne vom continua drumul.

Așadar, ce nu-i normal cu tine?

Nu-i normal că te încăpățânezi să fii perfectă, poate doar asta. În rest, și tu vrei înțelegere, acceptare, ai nevoie de un umăr pe care să plângi când ți-e greu și ai nevoie de cineva cu care să râzi, din când în când, până la lacrimi. Și tu vrei să-ți mai încalci dieta ori regimul de sport, din când în când. Și tu vrei ca familia ta și rudele tale să te iubească necondiționat. Să te aprecieze exact așa cum ești, fără să vrea să te schimbe sau să-ți dicteze ce ai de făcut în viața asta. Și tu vrei să simți că trăiești, că viața asta are un sens. Vrei să simți că poți, că ești suficient, că știi, că ești bun/ă, că ai o inimă mare, că ești un om de încredere, că cei dn jur chiar se pot baza pe tine.

Și tu vrei să alternezi munca cu distracția, să ai la final de zi senzația lucrului bine făcut, să primești recunoștință și apreciere. Și tu vrei să fii bine plătit/ă pentru dedicare și rezultate frumoase.

Așadar, dacă vreodată îți mai vine să te întrebi: ce nu-i normal cu mine?, lasă-te în pace. Totul e ca la oameni: imperfect și atât de unic, frumos și efemer!

Distribuie articolul: