Un nou proiect absolut inedit pe piața muzicală și literară de la noi. Interpreta de folclor Stela Botez lansează pe 24 februarie, de Dragobete, Etnoromanul „Fata cu cobza”. Iată despre ce va fi cartea și ce legătură are ea cu piesele îndrăgitei artiste Stela Botez.

„„Fata cu cobza” nu este doar un proiect muzical, ci unul folcloric complex prin care eu, intenționez să povestesc mai multe publicului”, anunță Stela Botez chiar în debutul descrierii evenimentului pe Facebook.

Dragoste și folclor

„Cartea ce va fi lansată de Dragobete, aduce cu sine o notă de dragoste și folclor în literatura autohtonă. Etnoromanul „Fata cu cobza” este despre oamenii din josul țării, pentru ei, dar și pentru cititorii care preferă să se delecteze cu istorii inedite de dragoste. Iubirea persistă, atât cea patriotică, cât și cea care provoacă fluturi în stomac. Personajele și povestea lor de dragoste sunt rodul imaginației mele într-un cadru rustic și autentic, care chiar a existat și există în continuare. Cine știe? Poate că există și Ion cu Ioana. Cert este că prin intermediul acestei scrieri, vreau ca cei doi să se regăsească”, mai notează Stela.

Etnoromanul a trecut prin redactarea minuțioasă a lui Guzun Igor, iar coperțile inedite sunt realizate de Corneliu Comendant cu un detaliu foarte important din partea lui Vasile Botnaru.

„Vă aștept cu drag la lansare!
24 februarie 2020, ora 17:30, pe str. Alexei Sciusev 93, Chișinău”

Mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului.


În noimebrie 2019, Stela Botez a lansat Albumul ”Fata cu cobza – Folclor” care vine să definească cei 10 ani de activitate artistică oficială ai artistei. Albumul întrunește toate cântecele folclorice din repertoriul Fata cu cobza, cântece adunate, învățate și promovate pe parcursul a 10 ani. “Anume acest album păstrează stilul de interpretare voce – cobză, stilistică ce amintește despre Barbu Lăutarul Cobzarul. Din prima nu prinde la public atât cât m-aș fi așteptat, dar cu siguranță că aceste perle folclorice, 21 la număr, vor rămâne în istoria culturii neamului românesc și vor fi ascultate de cei ce le vor căuta în timp”, spune interpreta.

Se pare ca etnoromanul artistei este o continuare fireasca a demersului folcloric pe care și l-a asumat Stela Botez, în perpetuarea tradițiilor zonei de sud a Moldovei, de acolo de unde își trage rădăcinile ca interpretă.