EA.md anunță o frumoasă colaborare pe care o startăm odată cu începutul toamnei – este vorba despre video-urile din proiectul „Rădăcina”, cele care promovează explorarea și valorificarea patrimoniului cultural istoric național și nu doar. Liliana Busuioc, fondatoarea acestui proiect, ne-a povestit lângă un monument din Capitală, ce își propune cu acest proiect și ce ratăm dacă mergem pe străzile din centru cu nasul în telefon.

„Cred că, pe lângă cei 7 ani de-acasă, noi trebuie să educăm copiilor noștri un sistem de valori sănătos. Noi nu alegem familia în care ne naștem, nu alegem țara, însă rădăcinile noastre sunt cele care ne hrănesc și ne dau energie de-a lungul vieții, oriunde ne-am afla. Asta mi-am propus eu cu Rădăcina, luăm copiii cu noi în foarte multe călătorii și ei află și văd astfel istoria monumentelor și locurilor frumoase. Îmi planific uneori explorări de week-end, de o zi. Consultăm harta turistică a RM, registrul monumentelor istorice, paginile raionale cu obiectivele turistice și astfel ne facem planul, ne documentăm și abia apoi pornim în expediție”, ne povestește Liliana.

Liliana Busuioc recunoaște că citește foarte multă literatură istorică și este un abonat fidel al bibliotecii. Aceste lucruri o ajută foarte mult în a înțelege și a putea reda cel mai bine poveste unui monument sau loc. A vizitat deja cu Rădăcina circa 40 de obiective turistice din țară și din împrejurimi, iar pe listă ar mai fi sute.

„Cel puțin pe câțiva ani înainte avem un drum lung. Din toamnă vom aduce și pe EA.md descoperirile pe care le facem noi cu Rădăcina și istoriile lor din spate. Sper să urmeze acest model cu familiile lor. Aproape fiecare regiune are zeci de obiective care merită descoperite – totul e să vrei”, ne-a mai spus Liliana Busuioc.

Vezi și: Planifici următoarea călătorie prin Republica Moldova? Iată 30 de vederi care să te motiveze