Sărbătorile de iarnă au fost, pentru majoritatea dintre noi, un motiv de relaxare, de hrană spirituală și divertisment cât încape. Dar ce au vizionat moldovenii în zilele lor libere, ce muzică au ales să le cânte în case și cu ce cărți s-au delectat în acest început de an nou? Află răspunsurile într-un material oferit de echipa agenției de marketing digital SEOLITTE, care au contorizat, în baza căutărilor pe Google, o serie de alegeri inspirate făcute de concetățenii noștri.

Ce am privit cât ne-am odihnit?

Topul preferințelor cinematografice de la acest început de an nou include:

„Сваты” – legendara saga comedie cu actorii îndrăgiți ai tinereții noastre revine pe ecrane. Soții Budko și Kovalev-Berkovichi sunt din nou în vârtejul pasiunilor familiei! Iubita nepoată Jenea a crescut și este pe cale să se căsătorească, iar bunicii neliniștiți își vor ajuta puiul să facă alegerea corectă. Sunt în repertoriul lor: vacanțele în Belarus se vor transforma într-un scandal internațional zgomotos, o călătorie inofensivă în Georgia se va transforma într-o serie de evenimente incredibile și chiar și o călătorie în secolul al XIX-lea se va transforma în noi probleme de familie.

Foto: vesti.ru

„Один дома” – în fiecare an, acest film, care spune aventurile unui băiețel uitat acasă, într-un New York care sărbătorește Crăciunul, este un deliciu pe care moldovenii de la mic la mare îl savurează în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Эмили в Париже” – un nou sezon al aventurilor lui Emily, o specialistă în PR mutată la Paris, care se aventurează în tot felul de jocuri amoroase, își etalează ținutele alese pe sprânceană și savurează din plin spiritul parizian.

„Spider Man” – se pare că noul produs Marvel a captat din plin atenția publicului și a fost urmărit în sute de case ale țării noastre. Punem asta pe nevoie de divertisment, de adrenalină.

„Matrix” – revenirea pe marile și micile ecrane ale legendarei pelicule nu s-a soldat însă cu un prea mare succes, ori așteptările cinefililor au fost mult prea înalte. Pelicula s-a dovedit a fi mult prea șablonată și slabă.

Ce-am ascultat cât ne-am odihnit?

La capitolul muzică, lucrurile stau cumva uzual, cuvintele cheie cele mai căutate fiind:

  • „Florile dalbe”
  • „Deschide ușa, creștine!”
  • Iuri Șatunov – Cântăreț.

S-au strecurat și câteva melodii noi:

  • Andy Panda – un interpret de rap din Federația Rusă, care pare a fi îndrăgit de tinerii din Moldova.

Ce am citit cât ne-am odihnit?

Lecturile au ocupat și ele un loc important în acest început de an, deoarece cititorii și-au setat rezoluții, scopuri literare diverse, inclusiv pe platforma Goodreads sau Livelib. Cele mai multe căutări le-au avut cuvintele cheie:

„Гарри Поттер” – renumita serie de cărți magice semnate de J. K. Rowling, care se potrivește perfect atmosferei de sărbători și serilor lungi de iarnă.

„Taras Bulba” de Nikolai Gogol – una dintre cele mai renumite scriituri ale celui care a reinventat misticismul rus.

„Labkovski” – se pare că începutul de an a venit la pachet cu multă psihologie și dezvoltare personală, ceea ce este, evident, un semn bun.

Tu cu ce te-ai delectat în această vacanță? Ce cărți, filme sau cântece ai ascultat/vizionat/citit pe repeat?