Cum ar putea fi o revedere între o mamă și o fiică, dacă prima, fiind alcoolică, a părăsit familia, iar a doua niciodată n-a știut ce înseamnă dragostea maternă? Ce faci atunci când ești dezamăgit de toate? Când nu mai poți merge la trei servicii? Și cum ne ajută copilăria să trăim mai frumos la maturitate. Răspunsul la toate întrebările îl veți găsi în luna februarie la Teatrul poetic „Alexei Mateevici” din Chișinău.

„REVEDERE” de Tom Ziegler – 8.02 & 26.02

Spectacolul „Revedere” este montat după piesa „Treapta a noua” a lui Tom Ziegler, și, ne povestește despre viața Joannei, care urmează un proces de dezalcoolizare. Treapta a 9-a presupune întâlnirea cu cei dragi și obținerea iertării tuturor celor cărora le-ai greșit. Pentru Joanna singurul om drag care i-a mai rămas este fiica ei, Melissa, iertarea căreia pare a fi imposibil de obținut. Oare poate această întâlnire să reprezinte o reconciliere?

Regie: Emil Gaju;

În distribuție: Margareta Nazarchevici (Joanna); Elena Frunze – Hatman (Melissa); Ludmila Botnaru (Eleanor); Mihaela Chiu (Tracy);

„Stop the tempo!”, de Gianina Cărbunariu – 9.02 & 29.02

 

Ce faci atunci când ești dezămăgit de toate? Când nu mai poți merge la trei servicii? Când nu te mai iubești pe tine însuți, pentru că ultima relație iar a eșuat, când nu mai crezi în vocația ta, pentru că nimeni nu mai are nevoie de tine? Pentru asemenea momente și întrebări am creat spectacolul “Stop the tempo!”. Îți propunem să-ți pui viața la viteză neutră, să vii la spectacol și să te gândești bine în ce direcție mergi mai departe ?

Regia: Olesea Sveclă

Actori: Victor Untilă, Mihaela Chiu, Giasti Sirah

Spectacolul pentru copii „Jack și vrejul de fasole” – 12.02 & 13.02

 

Universul magic al copilăriei te invită să parcurgi pățaniile lui Jack și ale mamei sale, în spectacolul ” Jack și vrejul de fasole”, un basm vechi de cinci mii de ani. O poveste care înfruntă timpul, cu un personaj hazliu, vioi, pe care copiii îl vor îndrăgi și îl vor susține în aventurile sale. Ia piciul de mânuță și vino la teatru!

Regie – Margareta Nazarchevici

În distribuție: Victor Untilă (Jack); Ludmila Botnaru (Mama); Marcela NistorMihaela Chiu (Zâna); Nicolae Jelescu (Căpcăunul); Margareta Nazarchevici (Bucătăreasa).

„Iluzii”, de Ivan Vîrîpaev – 15.02 & 22.02

 

„Iluzii”- e o comedie amară, o poveste ironică despre viață, povestită de patru actori. Aflăm istoria de dragoste și moarte a două cupluri, care se confruntă cu niște iluzii, în care ne regăsim refugiul și noi. Povestea lor e de fapt povestea noastră. Artificiile teatrale fac loc sincerității și adevărului scenic. Suntem în căutarea unui răspuns la întrebările: Ce ne marchează viața? Ce e dragostea? De ce vine moartea?…

Răspunsul aduce învăluiri de iluzii… „Dragostea adevărată nu poate fi decât reciprocă. Dragostea adevărată poate fi și nereciprocă, trebuie, totuși, să existe o constantă în universul ăsta schimbător!” Veniți, să facem claritate în toate aceste deziluzii…

Regie: Sorin Militaru

În distribuție: Anatol Durbală; Elena Frunze-Hatman; Olesea Sveclă; Eugen Prisăcaru.

„Jurnalul Annei Frank” – 20.02 & 28.02

Jurnalul Annei Frank este, de fapt, caietul undei fete de 13, apoi de 14 şi 15 ani, care povesteşte despre întâmplările ei zilnice, petrecute într-o anexă, în care se refugiase împreună cu familia sa, atunci când Amsterdamul fusese ocupat de naziști. În momentul scrierii, jurnalul devine o radiografie zilnică, începând din anul 1942 până în 1944. Refugiul Annei în aceste condiții, amintirile ei despre viața evreilor în timpul Holocaustului, au devenit o adevărată operă literară, cu o valoare istorică de neprețuit.

Spectacolul include mai multe secvențe din acest jurnal, prezentând diverse perioade și stări ale Annei, având în rolul central pe Elena Frunze-Hatman. Este vorba de o monodramă, care povestește despre trecutul dureros al evreilor, prin intermediul unui copil, prin prisma unei fete de 12 ani, adolescența căreia a trecut în cei mai de groază ani pentru omenire.

Regia: Nelly Cozaru

Rolul titular: Elena Frunze-Hatman

„Umbra unui vis” – 21.02 & 27.02

Un spectacol inspirat din creația geniului Mihai Eminescu, o actualitate profundă, o luptă împotriva nedreptăților timpului. În prim plan, apare Omul, care se războiește cu inechitățile, din punct de vedere social, etic, politic, care stau în vârf de “lance”. Omul, care face să dăinuie lumina, după aprigi crize spirituale și confruntări de conștiință.

Regie și Scenariu: Nicolae Jelescu

În distribuție: Margareta Nazarchevici; Nicolae Jelescu ; Mihaela Chiu; Ludmila Botnaru

„Balade vesele și triste”, după George Topârceanu – 18.02

 

Trei actori ambulanți accidental nimeresc pe o scenă, fiecare cu istoria și poezia sa. Unul câte unul, recită versurile dedicate anotimpurilor anului, creând o poveste comună. Treptat, operele lui Topârceanu prind viață, legând cu un fir invizibil trei personaje, care, aparent, nu au nimic în comun.

Specacolul este recomandat pentru elevi, dar și pentru maturi.

Regia: Margareta Nazarchevici

Actori: Margareta Nazarchevici, Nicolae Jelescu, Ludmila Botnaru

Bilete puteți găsi la casele Teatrului „Alexei Mateevici” din strada Sciusev, 93.