Cristina Postolachi este event planner în Republica Moldova, asta deși acum este nevoită să lucreze de la distanță. Din cauza pandemiei, tânăra a rămas blocată în Italia, aflându-se acolo pentru o scurtă vacanță. Cele două luni petrecute într-o țară străină, au fost o adevărată provocare, despre această experiență, Cristina a povestit în interviul acordat pentru noi. 

Cum a fost timpul petrecut în izolare într-o țară străină?

„Două luni închisă în casă la propriu, m-a învățat să prețuiesc libertatea, prietenii adevărați, să simt grija celor apropiați dar și să înțeleg ce înseamnă̆ frica (frica pentru cei dragi, panica din jur, frica pentru ziua de mâine). Aici am înțeles, că o țară întreagă poate să se mobilizeze, să asculte și să respecte restricțiile dure impuse de stat!

Am întâlnit oameni responsabili și doar așa cred că se va depăși această criză mondială.

La “balconul fermecat”, unicul spațiu unde îmi puteam lua un pic de aer, am învățat să mă̆ bucur de zilele cu soare, să ascult ploaia, să fac sport și să citesc! În orice putem vedea și partea bună a monedei. Această pauza a fost binevenită pentru „eul meu”, pentru interiorul meu și de data această am fost nevoită să ascult, prea multă liniște”, mărturisește Cristina.

Care este atmosfera din Italia în prezent, ce s-a schimbat?

„La moment, este o săptămână de când avem acces la plimbările prin parcuri, plaje și păduri! De parcă am deschis o nouă filă, am tras aer adânc În piept și încep să expir ușor spre o altfel de viață. Gândul că nu mai stau în colivie e ca o piatră de pe suflet!

Respectăm toate restricțiile impuse, purtăm măști și mănuși peste tot! Păstrăm distanța și mergem la plimbare prin păduri!

Frica și din nou zic: „frica” de a fi închiși din nou persistă, însă dorința de a fi în siguranță și liberi e mult mai mare.”

Cum reușești să continuii activitatea din Moldova de la distanță și în plină pandemie?

„În momentul în care a început să se agraveze situația, am realizat că trebuie să vorbesc și să găsesc soluții, sfaturi pentru cuplurile mele, cei care aveau planificate evenimente în acest sezon, pas cu pas, am schimbat date, anulat sau amânat nunți! La moment 99% nu se vor mai face în acest an!

Totodată, după perioada de post, am început să realizăm cererile în căsătorie, respectând toate măsurile de protecție, numărul persoanelor implicate inclusiv! Am trecut la un alt format de a realiza evenimentele mici. În orice situație de criză, mereu trebuie să găsim alternative!

Astfel, această carantină mi-a pus motorașul în mișcare și mi-a cam schimbat unele priorități, dar mi-a oferit timp pentru a analiza noi concepte, scenarii, chiar și locații pentru jobul meu în calitate de event planner”, ne-a povestit Cristina Postolachi.

Autor, Iana Carauș – stagiară.

 

Distribuie articolul: