Astăzi am avut o discuție LIVE cu interpreta Viorica Lupu. Am vorbit despre oportunitățile pe care le au artiștii pe timp de pandemie, despre ce și cum fac interpreții, stând acasă pe timp de pandemie și cum va impacta aceasta domeniul muzicii pe viitor. Câteva idei, descrise și mai jos.

În sfârșit avem timp pentru ce nu găseam demult

„Chiar de la început de februarie eram în România la niște evenimente și era deja ceva panică în societate. Mă uitam atunci cumva sceptic, ca acum să nu ne pice bine nimănui. Trebuia să plec în Spania, aveam în Rusia 2 spectacole, acasă încă ceva concerte – toate s-au dat peste cap. Cel mai important este să trecem cu bine și să ajungem la esența a ceea ce se întâmplă. Trăim moment istoric, care nu în zadar ni se întâmplă… să ne bucurăm că nu este un război sau o foamete – să respectăm totul, să ne conformăm și să fim tari.

În sfârșit Am găsit timp să-mi fac ordine prin colecția mea de costume: am zeci de ii, peste 140 de baticuri, vreo 30 de catrințe, unele dintre ele sunt un pic deteriorate și necesită restaurare. Am norocul că pot coase – eu brodez, croșetez, cos ie, deci mă refugiez extraordinar de bine în asta. Îmi dau seama cum petreceau timpul femeile din vremurile trecute”, povestește Viorica Lupu.

Mai greu se fac melodiile de muzică populară de acasă

„Am fost recent la niște prieteni muzicanți și am făcut și noi un LIVE cu ei, chiar îmi era dor să când… suntem firi artistice. Fiind mai mult timp cu mine a venit și inspirația, am făcut ceva schițe de melodii, una dintre ele am dat-o deja la orchestrat. Astfel profităm de timp pentru creație pe care, chiar și în post, uneori nu-l prea avem. Medităm și creăm, suntem mai mult cu noi și asta e minunat. Mă bucur de colegii mei care au cu ce se acompania și pot ieși mai des în LIVE-uri de rețele, pot cânta mai des, pot să exerseze”, ne mărturisește Viorica.

Pandemia își va lăsa amprenta pe domeniul muzicii

„Eu sper ca din perioada asta să ieșim cu costume mai frumoase, cu piese mai multe și cu mai mare elan să ne apucăm de muncă. Toată lumea e afectată de perioada asta, sunt absolut sigură că sunt domenii mult mai mult afectate decât cel muzical. Eu sper foarte mult ca această perioadă să fie nu doar o gaură în buget, asta e trecătoare, se va rezolva, dar eu sper să fie un motiv de gândire pentru mulți dintre noi. Să nu gândim matematic doar, să ne gândim la cât am recuperat, nu cât am pierdut în acest timp. Poate vor scădea prețurile pentru unii artiști, poate pentru unii a fi un moment de a coborâ ușor cu picioarele pe pământ. S-a ajuns la unele lucruri prea exagerate, iar acest „cutremur” care se întâmplă cu noi cu toți ne va așeza pe toți la locurile noastre. Cei care nu se vor ancora în realitate, îi va lua valul de tot. Vor fi schimbări și e normal după o criză ca aceasta și probabil ne vom orienta și noi după alții mai mari”, a concluzionat în final interpreta.