Știai că în sistemul de învățământ din Moldova la începutul anului școlar erau 361 de școli cu toalete în curte, potrivit răspunsului Ministerului Educației și Culturii și Cercetării, la solicitarea Amnesty International Moldova. Acest lucru înseamnă că elevii folosesc toaleta în frig, întuneric, fără separatoare sau fără uși, sunt nevoiți să respire mirosuri înțepătoare și nici măcar nu-și pot spăla mâinile, întrucât aceste încăperi nu sunt dotate cu lavoar, apă și săpun. Pe de altă parte, toaletele din interiorul școlii sunt cel mai des închise, elevii fiind lăsați să le utilizeze doar cu ocazii speciale. Dacă ești elev completează sondajul de mai jos pentru a atrage atenția autorităților asupra acestei probleme. Este dreptul tău!

Foto: AGORA

Dacă ești elev, spune ce crezi despre toaleta din școala ta… sincer… astfel încât echipa Amnesty International Moldova să  ceară autorităților să găsească soluții.

Tot ce trebuie să faci este:

  1. Să completezi acest chestionar
  2. Să distribui acest sondaj și altor elevi, în special celor de la sate.

Participă și tu!

Amnesty International este o mișcare globală a persoanelor de rând care luptă pentru drepturile omului, consacrate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

Foto: Facebook / Amnesty International Moldova