Ziua Națională a Vinului, cea mai mare sărbătoare dedicată vinificatorilor și tradițiilor milenare în vinificație, continuă să promoveze cultura consumului responsabil și corect de vin. Pentru al treilea an consecutiv, oaspeții evenimentului vor avea ocazia să deguste vinuri de calitate, fiind ghidați de Carnetul Degustătorului. iată ce beneficii oferă acesta.

Conceput în format de carte de buzunar și în conformitate cu cele mai bune practici internaționale de degustare a vinurilor de calitate, Carnetul le va permite vizitatorilor să descopere terroir-ul celor patru zone cu Indicație Geografică Protejată (IGP) fără a depăși limita care se încadrează în conceptul de „consum moderat”.

Carnetul este compus din 12 tichete detașabile pentru degustarea vinurilor și oferă următoarele beneficii:

 • un pahar ecologic, 100% reciclabil, produs din tritan și dotat cu un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port pahar);
 • harta Drumului Vinului și detalii despre vinăriile care organizează tururi vinicole de Ziua Națională a Vinului;
 • reduceri pentru materiale promoționale „Wine of Moldova” (pălării, tricouri, pahare, torbe, etc.);
 • două bilete de călătorie pentru transportul public, pentru a încuraja vizitatorii să-și lase mașinile acasă; 
 • programul celor două zile festive. 

Carnetul degustătorului va fi valabil în zilele de desfășurare ale Zilei Naționale a Vinului, adică în 5 și 6 octombrie. Până în ziua evenimentului, carnetul poate fi achiziționat la preț de 200 lei, de la următoarele puncte de vânzare:

 • Platforma iticket.md
 • Casa de bilete a Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 152)
 • Agenția de turism Tatrabis” (Str. Alexandru Bernardazzi, 59/3)
 • Agenția de turism Best Moldova” (Str. Vasilenco, 38)
 • Agenția de turism Mouzenidis Travel” (clădirea situată în stânga hotelului Chișinău”. 
 • Vinoteca Wine.md” (str. Puskin, 15)

La Ziua Națională a Vinului carnetele vor costa 250 de lei și vor putea fi cumpărate la cele două info-point-uri amplasate la intrarea în Orășelul Vinului din Piața Marii Adunări Naționale.  

Pe 5 și 6 octombrie, vino în PMAN să sărbătorim maturitatea celei mai importante sărbători dedicate Vinului Moldovei!

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Primăria municipiului Chișinău, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, al partenerului general „Moldova Agroindbank” și al Mastercard – cardul de plată al evenimentului.