Poziția Prințului William față de comunitatea LGBT este intens discutată în mediul online. Răspunsul uimitor pe care l-a oferit Ducele de Cambridge, unui tânăr, atunci când a fost întrebat cum ar reacționa dacă ar afla că copiii lui ar fi gay.

Prinţul William al Marii Britanii a mărturisit că şi-ar susţine în totalitate copiii indiferent de orientarea lor sexuală, însă a recunoscut că s-ar îngrijora din cauza presiunilor şi criticilor la care ar fi supuşi dacă ar face parte din comunitatea LGBT, notează libertatea.ro.

Acesta a afirmat că s-a gândit la acest lucru de când a devenit părinte și că a discutat acest subiect cu soția sa, Ducesa Kate. Cei doi au împreună trei copii de 5, 4 și 1 an – prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis.

„Inevitabil începi să te gândești la acest aspect în momentul în care devii părinte şi cu siguranță nu aș avea nicio problemă dacă ei ar fi gay. Sigur că mă gândesc la rolurile pe care le vor avea copiii mei în societate și cum ar fi privit și interpretată acest aspect. Am discutat mult acest subiect cu Catherine pentru a ne asigura că ei vor fi pregătiți pentru orice“, a precizat el, citat de The Guardian. 

Ducele de Cambridge a afirmat că ar susține „orice decizie“ ar lua copiii săi, însă a recunoscut că este şi îngrijorat. „Mă îngrijorează ca părinte, dar nu mă îngrijorează că ei ar putea fi gay, ci câte bariere vor fi, cuvinte pline de ură, persecuţie şi discriminare, aceste lucruri mă îngrijorează“, a afirmat el, potrivit News.ro.

„Mi-aş fi dorit să fi trăit într-o lume în care acest lucru este normal şi cool, dar în mod special pentru familia mea şi poziţia în care suntem, nu sunt aşa de sigur. Însă ţine de noi toţi să încercăm să schimbăm aceste lucruri şi să ne asigurăm că ele devin elemente ale trecutului“, a mai declarat Prinţul William.

De asemenea, Prinţul William şi-a exprimat şocul cu privire la atacul recent asupra a unui cuplu de femei într-un autobuz din Londra, declarând: „Am fost revoltat“.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

#princewilliam says it’s ‘absolutely fine’ if his children come out as #LGBT and will fully support them, but he worries about the discrimination that might come. Via @c5news

Публикация от Channel 5 (@channel5_tv)

Ducele de Cambridge a făcut aceste declaraţii la o discuţie cu tinerii prezenţi la un eveniment de caritate pentru persoanele LGBT organizat în Londra de Albert Kennedy, asociaţie care susţine tinerii LGBT care sunt în pericol de a rămâne pe străzi. Tim Sigsworth, directorul executiv al Albert Kennedy, a declarat că afirmaţiile ducelui vor face „o mare diferenţă“.

SURSA

Distribuie articolul: