Mai mulți angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Familiei a Primăriei municipiului Bălți sunt cercetați penal pentru orchestrarea unei scheme prin care au lăsat mai mulți pensionari fără locuințe.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, ilegalitățile comise de unii angajați ai Primăriei Bălți au dus la pierderea locuințelor de către doi pensionari, care au fost convinși să semneze acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari publici, scrie știri.md

Într-un episod, în perioada anului 2022, angajații Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, folosind situația de serviciu, profitând de situația de dificultate a unei persoane aflate la deservire din cauza pierderii capacităților fizice, psihice sau intelectuale, au perfectat notarial o procură prin care au împuternicit un asistent social să administreze toate bunurile acesteia.

Astfel, prin respectiva procură, asistentul social a fost desemnat ca moștenitor exclusiv a tuturor bunurilor persoanei, acțiunile fiind îndreptate spre deposedarea ilegală de bunul imobil deținut în proprietate.

Într-un alt episod, aceiași funcționari, folosindu-se de situaţia precară a altui beneficiar de servicii de îngrijire socială la domiciliu, au perfectat şi autentificat procuri și contracte de întreținere pe viață prin care proprietarul le-a încredinţat dreptul de folosire a patrimoniului său.

De asemenea, CNA și procurorii examinează episodul transmiterii a 5.000 de euro de către un angajat al Direcției de profil a Primăriei municipiul Bălți unor factori de decizie ai subdiviziunii. Banii ar fi fost pretinși de superiorii angajatului în schimbul nedivulgării unor fapte pretins ilegale comise de către acesta, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu.

În urma perchezițiilor efectuate la mai multe adrese, ofițerii CNA au reținut pentru 72 de ore o șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei a Primăriei Bălți, iar de la fața locului, au fost ridicate mai multe probe relevante pentru cauză, inclusiv un contract de înstrăinare a bunurilor cu condiția întreținerii pe viață a proprietarului, contract de vânzare-cumpărare, o procură, purtători de informație și trei dosare ale unor beneficiari de asistență socială.

Oamenii legii continuă cercetările pe acest caz pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Distribuie articolul: