În România, o adolescentă în vârstă de 17 ani a fost vândută de familia ei pentru suma de 3.500 de euro. Ea a dezvăluit că a fost obligată să întrețină relații intime cu un tânăr de aceeași vârstă cu ea, care era și el minor. Fata a sunat la numărul de urgență 112 și a relatat autorităților că a fost victima unei agresiuni sexuale comise de fiul familiei care a achiziționat-o și cu care era obligată să se căsătorească. Aceste informații au fost prezentate pe specialarad.ro, cu trimitere la gândul.ro.

Părinții adolescentei au vândut-o și au impus ca ea să se mute din județul Sălaj într-o comună din Mehedinți, unde era forțată să locuiască cu familia băiatului pe care trebuia să-l ia de soț.

Tuturor acestor evenimente li s-a dat atenție abia după ce adolescenta a alertat autoritățile, relatând că a fost victima unei agresiuni sexuale din partea băiatului cu care era obligată să se căsătorească, iar acest băiat era și el minor.

Adrian Bidilici, director general al DGASPC Mehedinți, a declarat: “Ea a fost obligată să întrețină și raporturi sexuale cu băiatul din familia respectivă, care și el era minor.”

Minora a fost preluată de poliție și se află în prezent într-un centru al DGASPC Mehedinți, unde primește consiliere. A fost supusă unei expertize medicale legale, care a confirmat actul sexual.

Un dosar penal pentru infracțiunea de viol a fost deschis în acest caz, conform afirmațiilor cms-șef Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Conducerea de la Asistență Socială Primăria Vlădaia a declarat că nu avea cunoștință despre această situație: “Nu ne-a anunțat nimeni, nu știam că a venit acest minor în localitatea noastră. Din declarațiile unor persoane din sat, ar fi văzut o fată, care nu era de aici, la o nuntă organizată în sat,” a afirmat Simona Ioniță, referent la Asistență Socială Primăria Vlădaia.

Poliția continuă cercetările în acest caz, iar minora urmează să fie transferată la un centru al DGASPC Sălaj.

Distribuie articolul: