O femeie din SUA a dezvăluit pe rețelele sociale că la o săptămână după ce a aflat că este însărcinată cu gemeni, medicul i-a spus că va naște, de fapt, trei copii și că nu a fost nicio greșeală medicală. Viitoarea mămică a rămas din nou însărcinată, iar fenomenul se numește superfetație.

Tânăra, care lucrează în Marketing, a mărturisit că se află la prima sarcină și a explicat că a fost în culmea fericirii atunci când a aflat că este însărcinată. Ulterior, însă, la următorul consult, ea a aflat că nu va aduce pe lume gemeni, ci tripleți. Al treilea copil a fost, însă, conceput la zece zile după gemeni, scrie peroz.ro.

Tânăra a povestit că fenomenul, deși poate părea bizar, poartă numele de superfetație și are loc atunci când ovarele eliberează ovule de două ori pe lună.

„În mod normal, organismul își încetează procesul de ovulație în timp ce ești însărcinată. În cazul meu, însă, nu s-a întâmplat asta”, a povestit femeia.

„Aproape zece la sută dintre femei pot ovula de două ori pe lună. Doar trei la sută dintre ele rămân însărcinate a doua oară”, a mai explicat ea.

„Deși copiii au date diferite de naștere, acestea sunt foarte apropiate, astfel că micuții vor fi născuți în aceeași zi. Tocmai de aceea, ei vor fi considerați tripleți”, a mai povestit femeia.

Ce este superfetația

Superfetația este fenomenul în care există mai mult de un făt care se dezvoltă în același pântec în același timp. Deși poate părea ciudat, procesul de superfetație este mai frecvent la animale decât la oameni – deși este rar la om, totuși se întâmplă.

În procesul de superfetație, în timp ce ești gravidă, eliberezi un ovul când ai deja câteva săptămâni de sarcină. De asemenea, al doilea ovul este fertilizat și el, ceea ce duce la două sarcini diferite în același timp, dar diferit de procesul de a avea copii gemeni.