Psihosomatica – este un termen pe care cu siguranță l-ai tot auzit în ultimul timp. Există tot mai mulți terapeuți, care ne spun că această știință ne poate schimba viața. Psihosomatica studiază legătura dintre impactul gândurilor noastre şi afecțiunile fizice, dar pentru a înțelege mai bine acest subiect, am solicitat mai multă informație Catincăi Patic, specialistă în psihosomatică. 

Pentru început hai să aflăm ce este psihosomatica (pe înțelesul tuturor) și cum ne ajută?

„Psihosomatica este o știință foarte veche care demonstrează cum influențează psihicul asupra sănătății corpului nostru. Atunci când o persoană are un conflict, o trauma, dese ori inhibă aceste emoții și frici în loc să le trăiască crezând că vor trece de la sine și că timpul le va vindeca sau că le va uita. Dar nu este așa, e demonstrat că corpul are memorie informațională și dacă situația nu a fost acceptată atunci, în timp poate să de-a reacție în corp, prin diferite simptome sau așa numite boli.”

Ce emoții negative ne pot afecta organismul sau chiar se pot transforma în boală?

„Nu mai este un secret că totul vine de la cap și că stresul foarte mult ne influențează sănătatea corpului. Supărare profundă, traumele, neacceptării, pot aduce la diferite reacții ale organismului.”

Ce probleme pot fi rezolvate prin psihosomatică și cum are loc acest proces de vindecare?

„Eu numesc aceste terapii – magie. Cu ajutorul acestor terapii în psihosomatică  putem să lucrăm asupra multor probleme – începând cu boala, până la relația cu banii, relația cu societatea și cu tine însuți.

Fiecare dintre noi trăiește zi de zi cu programele preluate din copilărie, de la părinți, de la strămoși, din societate. Cu ajutorul acestor terapii omul poate să se reprogrameze așa cum vrea el adică să aleagă programele pe care el dorește să le aibă și să trăiască așa cum își dorește.  Într-un cuvânt – să-și schimbe convingerile din distructive în productive și să se elibereze de blocajele care îl încurcă să meargă ușor pe drumul său în viață.”

Când trebuie să ne adresăm unui specialist în psihosomatică?

„Eu recomand să te adresezi unui specialist în psihosomatică ori de câte ori simți că ai vrea sa schimbi ceva în viața ta, dar simți că ceva te încurcă. Fiecare dintre noi are grijă de casa în care locuiește, dar mai puțin de corpul său. Aceste terapii sunt curățenie generală în corpul si mintea ta.”

Pe final, ce mesaj ați avea pentru cei care se află în suferință (fie fizică sau emoțională) de unde să găseacă puterea pentru a se vindeca?

„Toți suntem oameni și trăim pe pământ, nu suntem îngeri care trăiesc în rai, de asta avem cu toții lecții de viață și le vom avea. Cu ajutorul lecțiilor de viață  creștem și ne dezvoltăm spiritual, personal și profesional.

E foarte important să acceptăm aceste lecții de viață și să ne întrebăm ce avem de învățat, dar să nu ne supărăm și să intrăm în starea asta de neiubire față de viață pentru că creatorul a făcut o lume perfectă și atunci când ai o lecție înseamnă că tu ai nevoie de ea pentru binele tău!
Nimeni nu este asigurat de nimic, dar e cel mai important să acceptăm, să iertam și să iubim necondiționat! Acestea sunt marile secrete pentru o viață fericită”.

Distribuie articolul: