Pandemia nu a făcut decât să ne arate cât de frumoase erau timpurile când puteam călători și savura frumusețile lumii. Acum, cu prezența continuă a riscului de infectare cu noul tip de coronavirus, planurile de vacanță dacă nu s-au anulat definitiv, atunci încă stau sub semnul întrebării. Vezi mai jos câteva recomandări pentru o călătorie în siguranță, pe timp de pandemie.

Odată cu încălzirea vremii, impulsul de a pleca într-o călătorie este de nestăvilit. Numai în acest an călătoriile sunt foarte complicate. Nu mai putem folosi avionul și trenul, cel puțin nu așa de simplu cum era altădată, așa ne rămâne mașina. Însă cât de sigură este o călătorie lungă cu mașina?

Shannon Sovndal, directorul medical al serviciului de urgență de la spitalul din Boulder, Colorado, autorul cărții „Fragile”, spune aceasta ar fi cea mai bună variantă de deplasare în actualele condiții.

Mașina, o idee bună, dar cu o condiție.

Călătoria cu mașina este o idee bună”, aprobă Dr. Sovndal. Dar această veste bună vine cu un avertisment important: e o idee bună dacă faci acest drum cu un grup prestabilit. Partea complicată a acestei idei este dacă spui vei face o călătorie cu patru prieteni care au stat cu grupuri diferite de oameni”, explică medicul.

„Acest lucru ridică unele riscuri pentru vei sta într-o mașină mică și trebuie ți faci griji pentru asta. Acest virus nu este vreun element voodoo care nu acționează normal. Cu cât stai mai aproape de o sursă virală, cu atât mai mare e riscul de a lua virusul”, arata Sovndal.

Știm bine acum o persoană se poate infecta fără aibă simptome. Așa tovarășii tăi de drum pot părea sănătoși, dar pot transforma mașina într-un vehicul de propagare a virusului.

Cum eviți noul coronavirus atunci când călătorești cu mașina?

Cel mai sigur este faci echipă cu oamenii cu care ai stat în carantină, arata Dr. Sovndal.

De asemenea, luați cu voi dezinfectant, măști, șervetele umede, săpun și nu uitați oriunde ați merge, trebuie respectați măsurile de distanțare socială impuse de autorități. Asta înseamnă trebuie programați în detaliu destinația și locurile în care veți opri, evitând cât mai mult locurile aglomerate.

Riscul crește atunci când închiriezi mașina sau camera

Dacă nu ai mașină proprie sau dacă plănuiești o călătorie care durează mai mult de o zi, închirierea unui autoturism și a unei camere la hotel sau pensiune prezintă un risc relativ, arată medicul american.

Centrul american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a anunțat riscul de a lua noul coronavirus de pe suprafețe este redus, comparativ cu cel de a-l lua de la o persoană infectată. Însă nu poți spune pericolul este nul, așa singurul mod de a te proteja este dezinfectezi pe cont propriu mașina închiriată și toate suprafețele din camera cu dezinfectant și evitând atingerea feței cu mâinile.

Trăgând linie, călătoria cu mașină este un mod minunat de a-ți regăsi energia și pofta de viață după lunile de carantină, câtă vreme rămâne un mijloc sigur. Organizeazăți bine grupul și traseul, verifică toate detaliile înainte de a porni la drum și ai grijă la măsurile de distanțare și de igienă.

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: