La propunerea naistului Constantin Moscovici și a omului de afaceri Vasile Chirtoca, artistul Cristofor Aldea Teodorovici a adunat o echipă din 25 de oameni care timp de 2 luni a lucrat la reînregistrarea și reinventarea pieselor compuse de Ion Aldea Teodorovici. Prin urmare, la Festivalul „Două inimi gemene” din acest an, veți putea asculta „Inimă de mamă”, în varianta interpretată de Olia Tira, „Focul din vatră”, în interpretarea lui Gicu Cimbir, „Seară albastră”, în interpreatarea Nadejdei Trohin și „Bucurați-vă prieteni”, așa cum a simțit-o Cristofor.

„Am reînregistrat piesele și mă gândesc că vom avea poate o șansă să încheiem un contract cu o casă de discuri germană sau franceză. Piesele sună vintage, ca în anii 70, ne-am străduit să redăm exact acea situație estetică a sunetului care a fost pe vremuri creată de tatăl meu”, a povestit Cristofor în emisiunea Matinalii, difuzată de TVR Moldova.

Olia Tira a spus că nu l-a lăsat pe Cristofor să plece de lângă ea cât înregistrau în studio.

„Cristofor a fost alături de mine, îi spuneam vino la mine, am nevoie de starea ta, pentru mine acest gen de interpretare e un pic altfel, totuși am reușit să facem un lucru frumos.”

Cristofor a remarcat că așa lucra și Ion Aldea Teodorovici. Era prezent în studio atunci când se imprimau piesele, stătea lângă artiști ca să îi ghideze.

„Tatăl a lucrat foarte intens, stătea lângă Sofia Rotrau și Anastasia Lazariuc, le spunea cum să simtă, cum să cânte fiecare cuvânt ca să transmită starea.”

Până ajungem la Festivalul „Două inimi gemene”, pe 13,14 și 15 noiembrie, ca să ascultăm cele 4 piese, o putem urmări în video-ul de mai jos pe Olia Tira cântând „Inimă de mamă, inimă de tată” în emisiunea Matinalii, difuzată de TVR Moldova: