Primăria municipiului Chișinău a lansat un chestionar online în vederea identificării gradului de corupție în școlile și grădinițele din capitală. Rezultatele acestuia ar urma să contribuie la „reformularea politicilor la nivel de sistem educațional municipal, în scopul combaterii fenomenului colectărilor de plăți informale”, notează AGORA.

Chestionarul este organizat de subdiviziunea de profil a administrației publice locale Chișinău – Direcția generală educație, tineret și sport. Părinții, elevii, profesorii și managerii instituțiilor educaționale sunt chemați să informeze despre cazurile suspecte pe care le-au observat în instituții, în timpul desfășurării procesului educațional.

Datele colectate vor fi procesate cu respectarea măsurilor de confidențialitate, iar informația despre participanți va rămâne anonimă, dă asigurări instituția.

Doritorii vor participa la chestionar prin completarea unui formular google, la acest LINK.

Amintim că în instituțiile de învățământ general sunt interzise colectările ilicite de bani sub orice pretext, acceptarea altor beneficii din partea elevilor și a familiilor acestora, precum și din partea organizațiilor obștești ale părinților.

Sursa: AGORA