O întrebare despre suma pe care nașii ar trebui să o dăruiască finilor la nuntă a stârnit discuții aprinse pe rețelele de socializare. În timp ce unii consideră că această sumă ar trebui să fie de cel puțin 2000 de euro, alții cred că fiecare naș ar trebui să contribuie în funcție de posibilități și că nu totul se reduce la bani.

Întrebarea care a generat aceste dispute este: „Cât ar trebui să contribuie nașii la o nuntă? Am întrebat mai multe persoane și am aflat că suma poate fi până la 1000 de euro, dar părinții noștri spun că fără 2000 de euro ne vom face de râs. În schimb, finii ne spun că putem dărui cât ne permite inima, fără a fi obligați să justificăm suma.”, scrie UNIMEDIA.

Iar răspunsurile nu au întârziat să apară, unele dintre care sunt total opuse între ele:

„Dacă totul se rezumă la bani sau la cât pune nașa, e clar… Nașii se iau să fie acolo când finii au nevoie, nu să se întreacă la plicul de bani cu neamurile. Bănuiesc că în familia dvs nu aduc neamurile venitul, așa că suma din plic e mai ok să o știți dvs cu soțul, așa vor dormi și neamurile mai bine. Iar finii cât o să le puneți, atât or să accepte.”

Nouă nașii ne-au pus 1500 de euro, dar pentru noi a fost prea mult. În afară de acești bani sunt încă foarte multe cheltuieli, pace și înțelegere să fie între voi, asta contează cel mai mult.”

„Doi ani în urmă nașii ne-au pus 3000 de euro.”

„Ce sume! Numai naș să fii, dai și chiloții de pe tine și dacă îți merge, finii te vor respecta, dacă nu, îți faci alții. Dacă să mă ia cineva de nașă pentru bani, mai bine mă duc la mare…”

În Moldova totul se învârte în jurul banilor. Ce stres.”

„Pune cât să și îți rămână, nu să chițăi după. Și chiar dacă ai 2000, numai voi știți cât ați muncit și mai ai multe alte cheltuieli. Să zică bodaproste că au găsit nași și că suportă anumite costuri. De asta oamenii nu mai doresc să fie nași, că trebuie să le dai marea cu sarea. Cred că 1000 de euro e mai mult decât suficient.”

Eu nu m-aș apuca de cununat, cu așa bani.”

„Calculați bine, dacă merită acești fini.”

„Depinde de mai mulți factori, dar și de posibilitățile nașilor. Un restaurant e mai scump, altul e mai ieftin, dorința de a ajuta finilor cu ocazia evenimentului etc”

„Ideea că iei nași pentru bani mă omoară. Dar dacă nu ai, ce faci? Hai că la nuntă îți pune bani și poate la cumătrie, dar apoi ce, îțoi dă bani lunar?”

1000 de euro am pus și oricum, respectul venit înapoi e zero, așa că nu vă aruncați cu bani.”

„Cred că totuși 2000, dacă sunteți după regula care și ce zice. Nașii noștri la cumătrie au pus 1500, dar fiecare pune cât vrea și cât poate. Până la urmă, nașii nu sunt pentru asta. Chiar am luat nași pentru suflet.”

 

Distribuie articolul: