Ludmila Adamciuc, mămica micuței Beatrice, o fetiță de un an cu Sindrom Down, a povestit într-un interviu despre povestea familiei lor. Cei doi soți și-au amintit cum s-au întâlnit, cum a evoluat dragostea lor, cum a apărut micuța, dar și cum au primit vestea despre faptul că Beatrice are Sindrom Down.  

„Când am aflat că sunt însărcinată am început să plâng. Plângeam că mă temeam să nasc. Eu nu știu cum mereu am mers înaintea trenului, dar iată de când a venit pe lume Beatrice, merg și eu de rând cu trenul”, mărturisește Ludmila în interviu.

Vezi și: Ludmila Adamciuc, mămica fetiței diagnosticate cu Sindrom Down: „E trist faptul că a fi „diferit” a devenit atât de înspăimântător”

Despre Ziua Internațională a persoanelor cu Sindrom Down, Ludmila Adamciuc spune: „Ohhhh îmi amintesc și acum 21 martie – anul trecut. Am văzut reportaje la TV despre / Ziua internațională a copiilor străzii și Ziua mondială a teatrului de păpuși. Am dat like la multe postări cu Ziua Internațională a Poeziei și frumoasa campanie #plăteștecuPoezie. Au fost organizate cateva evenimente cu tema / Ziua internațională de luptă pentru eliminarea discriminării rasiale. Eeeeeiiii??? Dar de ce n-am dat de Ziua internațională a Sindromului Down ?

La sfârșit de zi eram atât de tristă, oare nu suntem toți egali? Oare nu merită o zi din an să ne amintim de acești oameni?

Ei există
Ei sunt printre noi
Ei sunt fericiți
Și cât e de frumos să fim toleranți 💛”, scrie mămica lui Beatrice și autoarea blogului PrietenaMea.com.

„Beatrice e un copil tare senin. Ochii ei sunt întotdeauna plini de admirație, de fericire… E tare gingașă, îi place să cuprindă, să pupe. Mamele au tendința de a-și imagina cum va fi copilul ei. Când afli că are o dizabilitate sau că nu este la fel ca toți, mamele au o decepție. Însă copilul e fericit și-și trăiește viața ei, chiar dacă noi ne-o imaginam poate altfel. Și da, ea este o lecție pentru foarte mulți dintre noi”, declară în final Ludmila Adamciuc.

Video: Kreyon