Un turist din Taiwan, aflat în vacanță în Florența, în Italia, a chemat poliția după ce a vrut să își cumpere o înghețată, iar vânzătorul a încercat să îl taxeze cu 25 de euro. Deși a încercat să protesteze față de suma de bani care i-a fost cerută, acestuia i s-a răspuns că înghețata costă atât de mult pentru că este „delicioasă”.

În cele din urmă, el a plătit cei 25 de euro, însă ghidul său italian a sunat la poliție. Ofițerii au descoperit că magazinul își ascundea prețurile în spatele ghișeului, așa că l-au amendat pe patron cu 2.000 de euro.

„Ascunderea prețurilor este o practică frecventă și este un obicei care creează o imagine proastă, în condițiile în care principalele victime sunt turiștii”, a declarat un oficial al poliției.

Aceasta însă, nu este pentru prima dată când turiștii se plâng de prețurile exorbitante din zonele turistice din Italia. În august, un bărbat a făcut scandal după ce i s-au cerut 43 de euro pentru două cafele și o sticlă de apă, într-o cafenea din centrul Veneției, transmite digi24.ro.

Iar în ianuarie 2017, un restaurant din Veneția le-a cerut unor turiști japonezi 1.100 de euro pentru patru fripturi și un preparat din pește.

Distribuie articolul: