Fii turist la tine acasă! De data aceasta am mers la Țîpova, să vedem cele trei cascade și să ne umplem rezervele de energie. 

Pentru început, Țîpova este un sat din raionul Rezina, fiind popular în turismul Republicii Moldova datorită peisajelor deosebite și a mănăstirii. Data aceasta am preferat să descoperim cele trei cascade și peisajele de neuitat.

Inițial, totul pare ușor și te pornești entuziasmat, asta până n-a ajungi să vezi drumul spre ultima cascadă. Aventura începe cu o uliță îngustă, pe alocuri cu pietriș și foarte mulți arbuști prin părți. Aici ar trebui să fiți prudenți, în special dacă vă porniți cu copii mici.

De menționat că sunt locuri unde drumul este abrupt și lunecos, din acest motiv trebuie să vă pregătiți încălțăminte cât mai sigură și comodă. Pe alocuri periculos, dar cu siguranță iubitorii de adrenalină vor aprecia această locație. Peisajele inedite își merită atenția și eforturile.

Chiar dacă era miezul zilei și termometrul indica 35+ grade celsius, aici nu le veți simți. Apa vie, mulțimea de copaci și pământul umed vă vor salva de temperaturi caniculare. Atunci când ajungeți la cascadă, nu ezitați să udați măcar picioarele, efectul răcoritor este garantat.

Am întâlnit foarte multe persoane care s-au stabilit în preajma cascadelor cu corturi, împreună cu toți membrii familiei. Ținând cont că nu poți ajunge acolo cu mașina și ești nevoit să duci tot echipamentul individual, este o idee foarte curajoasă, nu?

Emoții vii, energie și adrenalină. Cine s-ar fi putut gândi că toate astea le poți obține acasă, fără să faci mii de kilometri? Drumul bun, o companie veselă și dorință de endorfine în sânge – rețeta unui weekend reușit, acasă, în Moldova.