Cum e să te căsătorești pe timp de pandemie? Am aflat chiar de la colegii noștri de la AGORA – Mark și Lilia – care zilele trecute și-au unit destinele. Fără marșul lui Mendelssohn, dar echipați cu măști. Așa s-au prezentat în fața ofițerului de stare civilă, scrie Agora.md

Rudele au rămas afară, iar tinerii au intrat cu măștile pe față

Nașii și cele câteva rude apropiate au așteptat afară. „Cu regret, circumstanțele mereu sunt mai presus de noi. Noi presupunem, iar viața dispune. Cred că circumstanțele în lume nu au putere asupra unui sentiment atât de mare ca dragostea”, spune nașa, Anastasia Bodeaghina.

Ceremonia a fost diferită. În fața ghișeului, tinerii au completat datele de identitate, au semnat certificatul de căsătorie. Și-au pus unul altuia verighetele și s-au sărutat.

Ce a lipsit? Jurământul și tradiționalul „Da!”: „Coronavirusul ne-a luat și Da-ul din fața stării civile. De fapt a fost foarte emoționant. Ne tremurau mâinile amândurora. Ne uitam unul la altul și pe deoparte parcă nu înțelegeam ce se întâmplă, iar pe de altă parte este un moment pe care practic l-am așteptat un an de zile. Un an de pregătiri pentru nuntă, de organizări și să ajungi azi să trăiești momentul acesta altfel dar să-l trăiești cu emoții unice”, recunoaște emoționată mireasa, Lilia Diaconu.

Căsătoria pe timp de pandemie, cu siguranță, va rămâne o amintire neobișnuită în viața lor: „Chiar ieri discutam cu Lilia și i-am spus că copiilor noștri când o să le arătăm poze cu masca pe față, adică aceasta e ceva imposibil, e o istorie întreagă de ce anume așa”, spune mirele, Mark Diaconu.

S-au gândit, nu o dată, să amâne căsătoria, dar au renunțat doar la petrecere

„În luna martie când a început starea de urgență, noi am discutat foarte mult, am plâns de multe ori. Dar după asta am stat și am analizat că nu este nicio problemă, am amânat toată sărbătoarea pentru anul viitor.  Avem încă un an înainte să o facem și mai ideală, să o facem așa cum noi ne-o dorim.

„Cred că pentru ei nu-i importantă situația, dar sunt importante sentimentele, dragostea lor pe care o vedem în ochii lor, o vedem în comportamentul lor. Le dorim tot binele din lume și sperăm că o să treacă toată situația care e creată în lume, nu doar la noi în țară”,  speră părinții miresei.

A mai fost o tradiție care a lipsit

„Soțul meu ieri îmi spunea așa o frază: „Știi Lilia, noi nu ne căsătorim corect”. Zic: „De ce?”. „Noi nu am avut petrecerea burlacilor și burlăcițelor”. Iată, este un subiect care ne doare. Noi fiind tineri și având mulți prieteni, ne-am fi dorit să împărțim din bucuria asta și cu ei, dar am zis că ne revanșăm. Deja când o să scoată toate restricțiile, atunci discutăm pe tema asta”, spun mirii.

Pasul celor doi a fost susținut de oamenii apropiați: „Le doresc sănătate, le doresc să fie împreună toată viața. Să se ducă cu bucurie la lucru și să vină cu bucurie acasă. Să aibă o viață lungă, să se bucure de copii și de viață”, le urează mirilor, buneii.

„Perioada asta de pandemie ne-a făcut mult mai puternici, ne-a făcut să înțelegem ce ne dorim noi cu adevărat. Iar noi ne dorim să fim o familie. Și nu contează în ce condiții nu contează unde și nu contează în ce circumstanțe, dar împreună”, sunt siguri cei doi, pe care pandemia nu i-a împiedicat să formeze o nouă familie – Diaconu. Noi le urăm tradiționalul „Casă de piatră și să fie fericiți!”.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: