Într-o clipită a trecut și prima lună de toamnă. Dacă până acum te-ai mai putut bucura de soare și vreme blândă, iată că miezul toamnei se apropie cu ceață, ploi și vreme de stat în casă.

Facebook-ul te plictisește, iar peisajul de afară nu te îndeamnă la ieșiri în oraș. Vrei să hibernezi cuibărit în plapumă cu o cană de ceai aromat sau vin fiert și să te detașezi de lumea de dincolo de sticla geamului. Aici îți vin în ajutor cei mai fideli aliați dintotdeauna – cărțile.

Fie că ești fan al romanelor de dragoste, al dramelor istorice sau al genului documentar – bibliotecile abundă în oferte spre lectură. Iar noi ți-am pregătit o listă care, cine știe, poate îți trezește interesul. Găsește cartea pe internet în format electronic, mergi la o librărie ieftină sau fă o comandă online și adâncește-te în lumea captivantă a lecturii!

  1. „Armance” de Stendhal. Primul roman al geniului scrisului francez, publicat anonim în anul 1827, prezintă povestea frumoasă, dar tragică de iubire între tânărul Octave de Malivert și Armance Zohiloff. O poveste plină de detalii ușor picante, intrigi și destin nefast. Pentru iubitorii de dramă, acesta este romanul perfect. Apropos, este considerat cel mai bun roman al lui Stendhal.
  2. „Magia lucrurilor simple” de Estelle Laure. Poți să te îndrăgostești când totul în jurul tău se destramă? Află răspunsul la întrebare din vieța personajului principal, Lucille, care, având de înfruntat greutățile vieții la frageda vârstă de 17 ani, se îndrăgostește de fratele geamăn al celei mai bune prietene. O carte despre maturizare forțată, asumare și speranța care nu te părăsește nicicând.
  3. „Ce știu cu adevărat” de Oprah Winfrey. Carismatica autoare a celui mai popular talk show, legenda vie a ecranelor care și-a lansat propria rețea de televiziune, ani la rând a emis o rubrică lunară în care a împărtășit cu publicul larg lecțiile de viață pe care le-a învățat. Acum, tote aceste gânduri și descoperiri au căpătat contur în cartea unei femei de succes. Noi zicem că o să-ți placă.
  4. „Mecanica inimii” de Mathias Malzieu. Mathias Malzieu este supranumit „Micul Prinț în hanorac”, un copil care a aflat multe despre oamenii mari. Fanii celebrului roman al lui Exupery vor rămâne încântați să descopere această carte, scrisă parcă special pentru copilul din noi. O lectură dulce, ca o bomboană la cafea.
  5. „Lupul de stepă” de Herman Hesse. Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, Herman Hesse publică în 1927 un roman despre un om singuratic, introvertit, sensibil, după cum sugerează însuși titlul – un „lup de stepă”. În paginile romanului s-au împletit războiul, nedreptatea lumii, suferința, dar și dragostea salvatoare. Citește romanul ca să afli dacă poate fi îmblânzită o fiară singuratică.
  6. „Orașul cu salcâmi” de Mihail Sebastian. Un roman îmbătător despre iubire în toate nuanțele ei și despre conveniențele la care este expusă viața unei tinere burgheze, Adriana. Ce va alege – dragostea și pasiunea, sau datoria? Pe străzile Bucureștiului înfloresc salcâmii, deschide cartea ca să le simți aroma în toamna de afară…

Autoare: Ana Chiriac

Distribuie articolul: