Fundația de Binefacere Caritas Moldova anunță lansarea campaniei „Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală” pentru sprijinirea copiilor, care nu au posibilități de a-și achiziționa rechizite școlare, și pentru motivarea lor să-și continue studiile la școală. Scopul campaniei este de a preveni abandonul școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii.

Campania de colectare se va desfășura pe o perioadă de 12 zile, iar în ultima zi, pe data 29 august, la Centrul Social Caritas Moldova, situat pe str. Gheorghe Asachi 30/1 din Chișinău, va fi organizat un eveniment de caritate pentru 45-50 de copiii din clasele primare din or. Chișinău și din com. Stăuceni.

Evenimentul de lansare a campaniei coincide cu perioada în care copiii și părinții se pregătesc cu cele necesare pentru a începe anul școlar și va cuprinde un program distractiv pentru copii: „Atelier de alimentație sănătoasă”, „Ateliere Hand-Made”, „Starturi Vesele”. De aceea, la finalul evenimentului fiecare copil va fi premiat cu ghiozdane și rechizite școlare, pentru participare activă în activitățile organizate de animatorii și de voluntarii noștri.

 „Sărăcia copiilor este una dintre cele mai importante cauze ale excluderii sociale. Copiii reprezintă una dintre cele mai defavorizate categorii ale societății moldovenești, constituind 27% din populația săracă și 30% din populația extrem de săracă. Incidența sărăciei în rândul copiilor este de 33%, în timp ce printre populația generală aceasta este de 30%. Majoritatea copiilor săraci din Moldova trăiesc în regiunile rurale și în sate („Creștem mari în Republica Moldova” – Unicef)”.

Luând în considerație importanța prevenirii abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii, Caritas Moldova atrage atenția asupra seriozității problemei menționate și invită la implicare în campania „Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală”. banner web-01 (1)

Educația este cea mai sigură cale de a scăpa de sărăcie.

Ajută-ne să pregătim rucsacul unui copil nevoiaș!

Caritas Moldova invită doritorii să dăruiască rechizite școlare sau chiar ghiozdanul propriu dacă este într-o stare bună la adresa: str. Gheorghe Asachi 30/1, MD-2028 Chișinău, Tel/fax: +373 22 29 31 49

De asemenea, sunt binevenite donațiile bănești, care vor fi folosite în scopul de a achiziționa rechizite școlare și ghiozdane pentru copiii defavorizați. Cu acest scop, pe 19 – 27 august va fi instalată o boxă de colectarea donațiilor la târgul școlar „SCHOOL FAIR-2017 – Ne pregătim de școală împreună!” organizat în această perioadă, C.I.E. “Moldexpo” .

Puteți efectua donații online, direct și sigur pe site-ul caritas.md, menționând că donația este pentru campania „Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală”.

Pentru informații suplimentare, contactați: +373 22 29 31 49, 079 088 079, secretariat@caritas.md.

Fundația de Binefacere Caritas Moldova, este o organizație cu caracter umanitar și non-profit, care se îngrijește de cei mai nevoiași din țara noastră de mai mult de 21 de ani. Caritas Moldova vine în sprijinul copiilor și tinerilor din familii defavorizate, oferindu-le oportunități alternative de dezvoltare personală prin proiecte sociale implementate prin intermediul „Centrelor de Zi”, ”Atelierelor de creație”, Centrelor de educație preșcolară pentru copii din localități rurale”, Centrelor de zi și de plasament temporar pentru copiii din familii social-vulnerabile”, și prin programe educaționale.

disclaimer caritate