Îți place să îți delectezi papilele gustative cu paste carbonara? Preferi să ieși într-un local special pentru asta ori ți-i frică că nu îți va reuși să le gătești gustos acasă? Deși n-ai gătit niciodată acasă această rețetă, nu ar trebui să îți fie frică să încerci.

Iată o rețetă simplă de paste carbonara.

Ce ingrediente ai nevoie?

1 kilogram de paste
1 ½ cană smântână de lapte
4 foi de bacon tăiate fâșii subțiri
2 gălbenușuri de ou
¾ cană parmezan ras
6 frunze proaspete de busuioc
Sare și piper după gust

Mod de preparare:
Aduceți la fierbere o jumătate de castron de apă cu 3 lingurițe de sare și gătiți pastele în ele timp de aproximativ 12 minute sau până când pastele sunt complet fierte, dar când sunt mușcate, au ceva fermitate sau textura).
Într-o tigaie mare, fără să folosiți grăsime, prăjiți fâșiile de bacon la foc mediu-înalt până se rumenesc.
Într-un recipient adânc, amestecați smântâna, gălbenușurile de ou și jumătate de cană de parmezan ras.
Când pastele sunt fierte, se adaugă în tigaia cu baconul prăjit și se fierb până se fierb. Faceți acest lucru la foc mediu mare.
Când pastele sunt fierbinți, scade focul. Adăugați amestecul de smântână și amestecați constant la foc mic, aproximativ 3 minute, până când gălbenușurile sunt fierte și sosul se îngroașă.

Se condimentează pastele cu busuioc, sare, piper și se termină cu restul de brânză.

Distribuie articolul: