Cât costă un sejur în Republica Moldova? Este întrebarea la care AGORA.md a încercat să afle răspuns, în contextul în care pandemia de coronavirus a impus restricții de călătorie către mai multe țări. Vedeți mai jos prețurile de cazare pentru o noapte în 15 locații din țara noastră.

Vinăriile

Mai multe vinării, pe lângă mese copioase la restaurant și excursii, oferă și locuri de cazare. De exemplu, prețul pentru o noapte petrecută la Vinăria Purcari, situată la o distanță de 113 km de Chișinău, în raionul Ștefan Vodă, începe de la 2.600 de lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Tariful ajunge la 4.000 de lei pentru „Sky House”.

Sursa: purcari.wine

În raionul Ștefan Vodă, în satul Cromcaz, se găsește și Vinăria Et Cetera. Cazarea într-o cameră dublă costă 1.900 de lei. Potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al vinăriei, în tarif se include accesul la bazin și micul dejun.

Sursa: etcetera.md

La Orhei, la o distanță de 50 de km de capitală, este amplasată Vinăria Chateau Vartely. Potrivit tarifelor de pe platforma www.booking.com, cazarea în camera dublă standard se ridică la 1.600 de lei, iar un „apartament deluxe” costă 2.200 de lei. În ambele cazuri, micul dejun este inclus.

Sursa: vartely.md

Iar la nici 30 de km de Chișinău, în satul Puhoi, își așteaptă vizitatorii Vinăria Asconi. Potrivit informațiilor publice de pe site-ului www.winetours.md, pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus, doritorii vor scoate din buzunare 90 de euro (peste 1.700 de lei).

Sursa: FB/Asconi Winery

Codrii Orheiului

Cei care își doresc un sejur în Codrii Orheiului, pot opta pentru complexul Doi Haiduci. Acesta pune la dispoziția vizitatorilor însă doar căsuțe pentru două familii. Prețul acestora pornește de la 1.200 de lei și ajunge la 2.000 de lei. Diferă în funcție de condițiile de cazare și accesul la foișor. Nu include micul dejun. Pe teritoriu este însă amplasat un restaurant.

Sursa: doihaiduci.md

Orheiul Vechi

Și în regiunea complexului muzeal Orheiul Vechi se găsesc mai multe pensiuni. Prețurile sunt aproximativ aceleași. De exemplu, o noapte în cameră dublă, cu mic dejun inclus, costă 1.000 de lei și la Eco Resort Butuceni, și la Vila Roz din Trebujeni.

Poză simbol; Sursa: itinari.com

De altfel, 1.000 de lei costă cazarea și în alte pensiuni, cum ar fi Casa Veche din Palanca, Ștefan Vodă. Micul dejun este inclus. Doritorii de a lua prânzul sau cina pe loc trebuie să mai scoată din buzunare 150 de lei de persoană.

Casa Veche; Sursa: aprostrof.md

Rezervații naturale

Am încercat să găsim cazare în apropierea unor rezervații naturale. La Pădurea Domnească, în Glodeni, de exemplu, există pensiunea „La Fontal”. Nu ne-a reușit să luăm legătura cu administrația. Pe site-ul oficial al rezervației, se spune că pensiunea are trei căsuțe cu o capacitate de șase persoane. Prețul pentru închirirea uneia dintre ele este de 1.000 de lei.

Sursa: FB/Pensiunea eco-turistică „La Fontal”

Cei care vor să petreacă mai mult timp la rezervația „Prutul de Jos” au mai multe opțiuni. De exemplu, în satul Văleni, la o distanță de 25 de km de orașul Cahul, se găsește pensiunea „La Gura Cuptorului”, care are o capacitate de nouă locuri de cazare. Popasul poate fi rezervat pe platforma www.airbnb.com. Pentru două persoane, costul este de 45 de dolari (în jur de 780 de lei).

Vizitatorii care merg în regiunea pot găsi mai multe locuri de cazare și în orașul Cahul. De exemplu, o noapte la hotelul Oasis, dotat cu piscină în aer liber, costă de la 450 de lei până la 525 de lei, fără mic dejun.

Poză simbol; Sursa: FB/Lunca Prutului de Jos

Vadul lui Vodă

Bineînțeles, anual, sute de moldoveni își planifică minivacanțe la stațiunea Vadul lui Vodă. Am încercat să găsim locații online. Pe Booking am dat de pensiunea „Vacanța della Nonna”, care dispune de piscină, fiind amplasată la 700 de metri de la plajă. Prețul pentru o noapte: 800 de lei. Mai trebuie achitați însă 145 de lei pentru „taxe și costuri”.

Iar cazarea la complexul IT Relax, care, la fel, are piscină, ajunge la 530 de lei, potrivit site-ului oficial.

Poză simbol; Sursa: www.photos.casata.md

SUBURBII

Iar cei care vor un sejur aproape de capitală pot opta pentru pensiuni amplasate în suburbii. Majoritatea au piscină. La Tohatin, de exemplu, este Premium Park. Potrivit tarifelor de pe Booking, prețul pentru un bungalou pentru două persoane este de 1.400 de lei. Costul include micul dejun.

În apropiere, este amplasat un alt complex – Colina Verde. Camera dublă standard cu baie comună costă 900 de lei, cu mic dejun. Pentru odaia cu baie privată tariful se ridică la 1.200 de lei.


Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!