Fiecare femeie trece prin asemenea momente, iar atunci este important să îți dai seama ce anume poți face pentru a le diminua. Pentru foarte multe dintre femei, durerile menstruale sunt cu adevărat incomode, iar în cazul în care ele se intensifică, ar trebui să discuți cu un specialist.

Și totuși, care sunt semnele care îți arată că durerile menstruale sunt anormale și când nu? Ei bine, în momentul în care aceste dureri te fac să nu îți mai duci la bun sfârșit activitățile și te țin o bună perioadă la pat, atunci ar trebui să îți dai seama că acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

Însă, pe lângă asta, foarte multe femei au dureri și în alte zone ale corpului, dar și simptome precum greață sau oboseală. Astfel că, iată 5 întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de a spune dacă durerile menstruale pe care le ai sunt normale sau nu:

1. Cât de mult durează aceste dureri?

Conform experților, durata crampelor menstruale diferă de la o femeie la alta, lucru care este de la sine înțeles. Însă, un lucru pe care ar trebui să îl ai în vedere este faptul că în prima sau a doua zi, aceste dureri pot fi mult mai intense. În următoarele zile, durerile ar trebui să nu mai fie atât de intense, iar în cazul în care continuă să fie tot așa, ar trebui să iei câteva pastile antiinflamatoare.

2. Cât de mult îți afectează activitățile zilnice?

Foarte multe femei sunt în situația în care, atunci când au dureri menstruale extrem de puternice, nu își pot duce la bun sfârșit ceea ce au de făcut. Dacă ai dureri și totuși îți poți desfășura în voie activitățile, atunci acestea sunt normale. Însă, dacă ele sunt foarte intense și te fac să rămâi la pat, atunci ar trebui să discuți cu un medic ginecolog.

3. Cât de abundente sunt sângerările?

Un semn la care ar trebui să fii atentă sunt sângerările. Ele îți indică dacă durerile menstruale sunt obișnuite sau nu. De cele mai multe ori, sângerările abundente sunt asociate cu durerile menstruale severe, iar atunci poate fi vorba de endometrioză, care este o afecțiune manifestată prin sângerări abundente.

4. Cât de des trebuie să mergi la toaletă?

Un alt semn pe care ar trebui să îl conștientizezi este faptul că te poți confrunta și cu un fibrom uterin, dacă observi că durerile pe care le ai sunt severe. Mai exact, fibromul uterin este o tumoare benignă la nivelul uterului. În unele cazuri, fibroamele uterine se pot mări atât de mult încât simți nevoia în mod constant de a urina.

5. Cât de severe sunt aceste dureri?

Durerile menstruale diferă de la femeie la femeie. Orice durere pe care o ai și care persistă pe toata perioada ciclului menstrual ar trebui să îți indice faptul că durerile nu sunt normale. În același timp, foarte multe femei se confruntă cu aceste dureri și în timpul actului sexual sau au parte de sângerări neobișnuite. Indicat ar fi ca, din momentul în care observi că durerile persistă mai mult de două zile, să îți consulți de îndată medicul.

Sursa

Distribuie articolul: