Momentul atingerii apogeului alfa in pat poate varia de la un barbat la altul, in functie de factori precum varsta, stilul de viata si starea de sanatate. Acest concept poate fi interpretat drept momentul de maxima performanta sau satisfactie sexuala masculina.

Intelegerea apogeului sexual

In linii mari, apogeul sexual poate fi definit drept perioada vietii in care barbatul are frecvent sex de inalta calitate. Aceasta se distinge de perioada de dinaintea si cea de dupa atingerea apogeului, deoarece nivelul de satisfactie sexuala este mai mare. Apogeul sexual nu depinde neaparat de varsta, intrucat placerea sexuala poate creste odata cu varsta, chiar daca frecventa actelor sexuale scade.

Mitul apogeului sexual masculin

Exista un mit conform caruia apogeul sexual masculin se atinge la tinerete, insa acest lucru nu este neaparat adevarat, intrucat atingerea acestui punct in viata sexuala depinde si de alti factori. Tendinta de a considera ca apogeul este atins in tinerete este justificata de faptul ca tinerii sunt mai activi pe plan sexual in jurul varstei de 20 de ani, experimentand o dorinta sexuala mult mai mare.

Cu toate acestea, cercetatorii au aratat ca exista o legatura puternica intre maturitatea psihologica si maturitatea sexuala, ceea ce inseamna ca barbatii pot sa atinga apogeul sexual in jurul sau dupa varsta de 30 de ani. Acestia au capatat deja experienta si pot avea o capacitate mai mare de a isi controla orgasmul, cunoscand mai bine inclusiv dorintele si necesitatile sexuale ale partenerei. Cu alte cuvinte, sexul poate deveni mai satisfacator pentru barbat atunci cand are experinta si stie cum sa faca fata provocarilor care pot aparea in timpul actului sexual.

Factori care afecteaza acest lucru

Exista cativa factori care definesc momentul in care este atins apogeul sexual de catre barbati, principalii fiind:

  • Varsta: pe masura ce inainteaza in varsta, barbatii pot observa o scadere a performantelor sexuale si aparitia unor simptome specifice disfunctiilor sexuale. Totusi, exista studii conform carora unii barbati au parte de sex mai calitativ pe masura ce inainteaza in varsta, motiv pentru care pot lua in considerare solicitarea sfatului unui medic daca intampina disfunctii sexuale;
  • Nivelul de testosteron: functia sexuala masculina depinde foarte mult de nivelul de testosteron. Daca acesta este scazut, automat si performanta sexuala va fi afectata;
  • Sanatate si stil de viata: stilul de viata, adica obiceiurile alimentare si activitatea fizica, alaturi de starea de sanatate, influenteaza puternic viata sexuala.

Mentinerea functiei sexuale pe masura ce inaintati in varsta

Pe masura ce inainteaza in varsta, barbatii trebuie sa fie mai atenti la stilul de viata pentru a isi mentine functia sexuala. Acestia trebuie sa aiba grija de sanatatea lor si sa faca sport, precum si sa adopte o alimentatie echilibrata. De asemenea, este recomandat sa stea departe de obiceiurile nesanatoase, cum ar fi consumul excesiv de alcool si fumatul.

Importanta cautarii ajutorului medical

Pe masura inaintarii in varsta, performanta sexuala masculina scade din cauza unui cumul de factori, atat fizici (oboseala, probleme de sanatate), cat si emotionali (stres, depresie).

  • Semne de disfunctie sexuala

Semnele unei disfunctii sexuale sunt dificultatea in obtinerea sau mentinerea unei erectii suficient de ferme pentru a desfasura un act sexual satisfacator, precum si scaderea libidoului sau ejacularea precoce.

  • Tratamente disponibile

Barbatii care observa aceste semne pot consulta un medic pentru a identifica optiunea de tratament potrivita. Solutiile difera de la o persoana la alta. In vreme ce un barbat poate avea nevoie de terapie pentru gestionarea problemelor emotionale, altii pot folosi Pastilele de potenta Vigo Forte pentru a isi recapata vigoarea. Informatii despre acest produs se pot gasi si pe Facebook.

Concluzie

Asadar, atingerea apogeului alfa in pat nu depinde neaparat de varsta. Barbatii care au un stil de viata sanatos si care sunt echilibrati inclusiv din punct de vedere emotional si au o relatie stransa cu partenera pot experimenta apogeul sexual inclusiv dupa varsta de 30 de ani.

Distribuie articolul: