S-a căsătorit din dragoste, dar curând și-a dat seama că a făcut o greșeală. Decizia de a divorța a fost doar începutul unui capitol pe care nu l-ar fi putut anticipa. Este povestea Doinei Petrache, fiica unui fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova, care a împărtășit, într-un interviu cu Dorin Galben, cum a trecut de la o copilărie și adolescență de vis la o relație toxică ce a doborât-o.

După divorț, însă, a reușit să-și reconstruiască viața, să-și deschidă propria afacere și să-și găsească adevărata jumătate, scrie UNIMEDIA.

„Am avut o copilărie și o viață de vis, până când m-am căsătorit”

„Mă numesc Doina Petrache, am 39 de ani, m-am născut în Chișinău, într-o familie frumoasă, am avut o copilărie foarte frumoasă, am avut parte de cele mai bune școli și de o viață de vis, până când m-am căsătorit și viața mea a luat o cu totul altă întorsătură. A trebuit să învăț să trăiesc cu un soț care nu înțelegea ce înseamnă familie și trebuia să îl port eu pe umerii mei și mi-a trebuit ceva timp ca să înțeleg asta și să mă rog să se schimbe ceva, ca să divorțez”. Așa și-a început monologul eroina.

„O perioadă lungă de timp am fost fiică de deputat, aveam pază de corp, eram la recepții, teatre, evenimente”

Tatăl Victoriei este fostul deputat Mihail Petrache: „Tatăl meu a fost unul dintre oamenii care a semnat Constituția RM, el a contribuit la procesul de independență și de statalitate de care ne bucurăm acum. O perioadă lungă de timp am fost fiică de deputat, aveam pază de corp, tot timpul eram la recepții, la teatre, la evenimente mondene. Tata într-adevăr era mereu plecat în deplasări, era foarte ocupat, dar mama avea grijă să petrecem seri foarte frumoase în familie. Noi discutam istorie, citeam cărți. Ei tot timpul aveau grijă să crească o femeie care ziceau ei că va fi soție de ambasador. Noi niciodată nu am fost foarte bolgați, dar investiția părinților a fost în călătorii cu noi în vacanțe, în școli foarte bune, în valori pe care și acum le purtăm cu noi”.

„Am cunoscut un băiat frumos rupt din soare, pe care toate fetele îl voiau și am început o relație”

În primul an de facultate, Victoria s-a îndrăgostit: „Am cunoscut un băiat frumos rupt din soare, pe care toate fetele îl voiau și am început o relație, fiind prima mea relație serioasă. Totul a fost bine și frumos la început, fiind ambii tineri, aveam aceleași interese, idei. Nu ne-am grăbit foarte mult cu căsătoria. În primii ani, părinții mei au fost de acord să locuim împreună, chiar dacă eu am fost educată mai strict și pentru mama era foarte important ca băiatul cu care încep o relație să fie persoana cu care voi fi pe viitor”.

„Nu poți spune în familie: Praful de spălat nu e al meu, pentru că nu spăl eu, plătesc doar pâinea”

Primii ani au fost frumoși, dar totul s-a schimbat radical după căsătorie: „Primii 4-5 ani cât eram studenți mai făceam ambii câte ceva, locuiam împreună, în apartamentul părinților mei. A fost totul ok până ne-am căsătorit. Odată cu căsătoria, viața mea s-a schimbat radical, în rău, pentru că eu m-am pierdut. Nu mai eram fata strălucitoare, cu ochii plini de vise. Deja eram încordată, tot timpul stresată că trebuie să fac asta, cealaltă. Am intrat într-o relație de familie nu chiar corectă, nu știam fiecare care ne sunt obligațiile noastre, nu aveam bani comuni, o idee de familie unică. Nu pot eu să vin cu bonul de la market și tu să-mi zici: „Praful de spălat nu e al meu, pentru că nu spăl eu, plătesc doar pâinea”. Eu venind dintr-o familie în care nu s-a întâmplat niciodată așa ceva, pentru mine era dureros e puțin spus. Pentru mine, bărbatul trebuie să fie capul familiei, stâlpul casei, omul pe care să te bazezi nu doar din punct de vedere financiar”.

„Nu mi-am ales o soție, pe care să o întrețin”

Victoria spune că toate încercările sale de a schimba lucrurile erau zadarnice: „La un moment dat mi-am dat seama că avem o problemă, am început să discutăm, i-am dat șanse de mai multe ori, dar nu a fost posibil. Omul credea că femeile sunt așa frumoase de la natură, au manichiura facută de la natură, sunt blonde de la natură etc. Banii pe care îi făceam mergeau în casă și nu se vedeau, iar banii pe care îi făcea el mergeau pe viața lui personală, pe distracție, haine scumpe, cluburi scumpe. Mă simțeam jignită de acest fapt. La o discuție mi-a spus: „De astea de întreținut sunt la tot colțul, eu am știut când am ales soție, nu am ales una pe care să o întrețin””.

„Când am pierdut sarcina mi-a spus: Corpul tău, problemele tale”

Totuși, problema financiară nu a fost cea mai gravă: „Noi eram pe unde diferite, aveam o educație diferită, suntem din aluat diferit. Mi-a luat ceva timp să accept asta, să mă resemnez, să înțeleg că am ales greșit și momentul decisiv în care am decis că trebuie să rup relația a fost când am pierdut o sarcină. Eram la doamna doctor, ea mi-a spus să sun soțul să mă consult cu el cum facem, iar el mi-a răspuns: „Corpul tău, problemele tale”. Aveam nevoie să vină să mă ia de la spital, iar el mi-a zis să mă descurc singură. Acel moment a fost decisiv. Nu poți să pierzi un copil și să vii de la spital cu taxi, fiind căsătorită. Am pierdut copilul nostru. Am înțeles că eu sunt singură în căsnicie și nu mai puteam continua așa”.

„Am început să mă rog să apară ceva, o femeie, să mă înșele, ca să am motiv să rup relația”

Decizia de a da la divorț nu a fost luată brusc: „Educația și faptul că nu puteam să-mi dezamăgesc părinții. Eram văzuți ca o pereche ideală, trebuia să am un motiv, altfel nimeni nu m-ar fi înțeles. Atunci am început să mă rog să apară ceva, o femeie, să mă înșele, o istorie, ca să am motiv să rup relația. Mi-au trebuit aproape doi ani să ajung la decizie, mă sculam și mă culcam cu acest gând”.

„Peste 2-3 luni după divorț am început să primesc amenințări pe telefon, chiar și cu moartea”

În cele din urmă, au divorțat: „Am decis de comun acord, am mers la Oficiul stării civile cu zâmbetul pe buze. Prin concidență, ne-a divorțat aceeași doamnă care ne-a și căsătorit. După divorț mă simțeam foarte prost că poate nu am făcut tot ce trebuia, că mi-am bătut joc de căsnicia mea, dar surpriză, peste 2-3 luni am început să primesc amenințări pe telefon, până la amenințări cu moartea. M-am așezat cu fratele meu, i-am povestit și mi-a zis să depunem o plângere la poliție. S-a dovedit că primeam acele mesaje de la un băiat din SUA, rugat de o domniță de aici din Chișinău să mă „pună la punct”, precum că eu aș fi soția unui bărbat cu care ea are ceva și i-aș fi sunat mamei ei și i-aș fi spus că sunt o femeie ușoară. Soțul meu a mințit-o că încă e căsătorit cu mine, a mințit și la Poliție. Nu poți să cunoști un om până te desparți de el”.

„La 29 de ani, m-am trezit divorțată, fără copii, fără casă, fără mașină, fără nimic, familia me atrecând printr-o perioadă foarte grea. Eu le-am spus părinților mei abia după ce am divorțat. A trebuit să încep viața de la capăt. La pachet cu divorțul am încheiat un capitol din viața mea, am schimbat cercul de prieteni, jobul, totul, nu mai voiam să-mi amintească nimic de viața precedentă. Lumea încerca să mă compătimească, dar eu înfloream, eu m-am regăsit”, și-a continuat monologul Victoria.

„Niciodată nu m-am gândit că îmi voi realiza visul în cele mai proaste condiții din viață”

Cum a reușit singură să-și pună propria viață, dar și să întâlnească bărbatul la care a visat mereu și ce fel de relație are la moment aflați din monolog.

 

Distribuie articolul: