Arcul Alexandrei a străpuns de această dată o inimă. Alexandra Mirca (23 ani), dublă campioană a Moldovei și campioană a Europei la tir cu arcul s-a căsătorit acum două zile, iar nunta a avut la loc la 2 km în afara Chișinăului. În locul tradiționalului taraf, a încins atmosfera un DJ, astfel încât cei 80 de invitați nu au stat pe scaun o clipă. 

Norocosul care a ținut-o de mână la altar este Semion Popov (30 ani), fost membru al echipei la tir cu arcul, astăzi antrenor. Relația lor a durat 8 ani de zile.

„Ne-am întâlnit foarte mult. Atunci când am venit la tir cu arcul, Senea mi-a plăcut din prima. Era înalt, simpatic, pe lângă toate un sportiv de succes. Ce poate fi mai bine? (Râde) În fine, ne-am întâlnit în jur de 8 ani!”

Urmează luna de miere!

„Sigur că da, căci acesta e cel mai frumos lucru care se poate întâmpla la începutul vieții de familie: să mergi undeva doar ca să te odihnești și să te bucuri de viață. Din păcate, nici acum, nici în această vară, nu ne va reuși căci Semion lucrează, iar eu mă antrenez și mă pregătesc pentru competiții. Dar poate în această toamnă vom putea totuși face o escapadă într-un oraș european. Ar putea fi Roma sau Veneția.”

 Mirii au pus la punct toate detaliile legate de nuntă mai bine de jumătate de an. Rochia pe care a purtat-o Alexandra a fost cusută la comandă.

„Oficierea căsătoriei a avut loc la restaurantul din afara orașului, afară, la iarbă verde. A arătat ca o scenă dintr-un film romantic, grație decorului neobișnuit.  Ne-am pregătit serios pentru eveniment, am gândit cele mai mici detalii zile bune. De exemplu, am ținut ca domnișoarele de onoare să aibă buchețele în aceeași culoare, iar buchetul meu de mireasă nu a fost cumpărat. Noi l-am făcut de sine stătător. Le mulțumesc mult părinților pentru ajutor și susținere. Cel mai emoționant moment al zilei a fost tradiția „căminul familial”. Țineam în mâini lumânări și ne făceam jurăminte pregătite acasă, iar pe fundal aveam o melodie lirică. A fost atât de sensibil. Fără lacrimi de bucurie nu s-a trecut!”

Nunta cu nunta, dar Alexandra are multe treburi la universitate.

„Pe lângă faptul că am de pregătit pentru competiții și nu mai ies din antrenamente, trebuie să termin lucrarea de licență, să o apăr și să absolvesc universitatea în această vară. Mai vreau să susțin examenele ca să obțin permisul de conducere, lucru care încă nu îmi reușește.

Ultimele noutăți din cariera sportivă a Alexandrei sunt cele mai bune. În 2016, ea și Dan Olaru au devenit campioni ai Europei la tir cu arcul în echipă mixtă. Apoi, au luat aurul la Gran-Prix în Bulgaria. Desigur, cel mai frumos moment a fost participarea la Jocurile Olimpice din 2016, unde Alexandra a înregistrat un rezultat bun. Noi le dorim casă de piatră tinerilor însurăței, să fie fericiți toată viață, atât pe câmpul de sport, cât și pe cel de familie.